Super foods της φύσης που δεν θα τα βρεις έτσι εύκολα με μια βόλτα στο βουνό !

H ύπαιθρος είναι πλούσια σε καρπούς , που άλλοι είναι ευρέως γνωστοί και αναλώσιμοι και άλλοι αγνοούνται για τις δράσεις τους, ακόμη και για την ύπαρξή τους. Ευτυχώς για εμάς , η σύγχρονη επιστήμη και οι διατροφολόγοι, κάνουν έρευνες και φροντίζουν να μας δώσουν τα αποτελέσματα , έτοιμα στο “πιάτο” μας. Φαντάσου να ο κάθε ένας από εμάς, να έμπαινε στην διαδικασία να ψάχνει τι του προσφέρει κάθε τροφή, πόσο κοστίζει, τι θα κερδίσει στον οργανισμό του κλπ κλπ. Χαμένες ώρες και εργατοώρες επίσης.

Σήμερα θα αναφέρουμε 3 από τις δεκάδες υπερ-τροφές που κυκλοφορούν στο εμπόριο , και θα σας δώσουμε κατά το δυνατόν ασφαλείς πληροφορίες , που και εμείς επίσης, διαβάσαμε για να σας τις παρουσιάσουμε. Δεν κάναμε έρευνα, απλά διαβάσαμε σχετικά άρθρα και κάναμε resume.

Γκότζι μπέρι.

Γκότζι Μπέρι

Γνωστή τροφή εδώ και χρόνια στην Ανατολική Ασία, που τα τελευταία χρόνια η επιστήμη της διατροφής την έχει αναγάγει σε Υπερ-τροφή. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά και έχει κριθεί και γραφτεί επανειλημμένως πως βοηθά στην θεραπεία παθήσεων των νεφρών, του συκωτιού και των ματιών.

Δεν περιέχει πολλές θερμίδες και είναι πλούσιο σε βιταμίνη C , όπως και σε φυτικές ίνες. Με μια κατανάλωση που δεν ξεπερνά τα 20γραμμάρια ημερησίως, πιστεύεται πως και ο οργανισμός λαμβάνει τα ωφέλιμα της τροφής, αλλά και το στομάχι δίνει την αίσθηση κορεσμού σε φαγητό, με αίσθημα χόρτασης.

Βρίσκεται στο εμπόριο σε αποξηραμένη μορφή και μπορεί να καταναλωθεί με το πρωϊνό σας γεύμα , μαζί με άλλους ξηρούς καρπούς ή μετά την καθημερινή άσκηση.

Για περισσότερες πληροφορίες, όπως και παραγγελίες, συνδεθείτε με το ηλεκτρονικό κατάστημα του Don Capone

Αρώνια Οσμωτική

Αρώνια Οσωτική

Ένας ακόμη πολύτιμος καρπός της φύσης ,με υπερστοιχεία στην σύνθεσή του και μεγάλο αριθμών βιταμινών (A,B1,B3,K,Ρ κ.α.) , όπως και ιχνοστοιχείων.

Πιστεύεται και έχει πολυγραφεί, πως η κατανάλωση βοηθά στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων , λειτουργεί επικουρικά στις νευρολογικές διαταραχές , καταπολεμά τις φλεγμονές του ουροποιητικού , αναζωογονεί τον οργανισμό και γενικά βοηθά και βελτιώνει την καθημερινότητά μας.

Στο εμπόριο βρίσκεται σε αποξηραμένη μορφή, είναι μικρός ο καρπός αλλά μοιάζει και με ένα μικρό αδελφάκι του δαμάσκηνου. Για περισσότερες πληροφορίες όπως και παραγγελίες, πατήστε ΕΔΩ

Παπάγια

Ένα φυτό που ευδοκιμεί στην Λατινική Αμερική εξαιτίας του κλίματος , αλλά με τις σύγχρονες καλλιέργειες πλέον μπορεί να το συναντήσουμε παντού.                                     Όλα τα μέρη του φυτού χρησιμοποιούνται για κάποιον σκοπό. Από τον καρπό, ως τροφή με ευεργετικά αποτελέσματα στο στομάχι και την πέψη, λειτουργεί επίσης ως αφροδισιακός και βοηθά στην υπέρταση.  Με σωστή επεξεργασία χρήσιμα θεωρούνται τα φύλλα της, οι ρίζες της, οι σπόροι της. Το φρούτο, μπορεί να έχει μέγεθος έως και 50 εκατοστά και έχει σχήμα μεγάλου αχλαδιού. Σε γενικές γραμμές έχει γραφτεί μετά από έρευνες πως βοηθά στις καρδιοπάθειες, στις φλεγμονές, έχει αντικαρκινική και αντιοξειδωτική δράση  .

Την συναντάμε και ως φρέσκο φρούτο , που απλά πρέπει να ωριμάσει για να καταναλωθεί, αλλά και σε αποξυραμένη μορφή (συνήθως κόκκινο χρώμα ή πορτοκαλί). Μπορεί να καταναλωθεί σαν σνακ, σε μικρά κομματάκια μέσα στο πρωϊνό μας μπολ με δημητριακά και ξηρούς καρπούς, σε σπιτικά κέικ (αφού την καλύψουμε με αλεύρι πριν την βάλουμε στην ζύμη). Έχει γλυκιά γεύση.

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα του Don Capone