In Pool TRIathlon

In Pool Triathlon.

Οργανώθηκε εν μέσω πανδημίας, θα διεξαχθεί εν μέσω ελευθερίας. Τι σκέψεις περνάνε τώρα από το μυαλό του Κωνσταντίνου Μητρόπαπα ?

Το In Pool TRIathlon είναι μια σκέψη που μας απασχολούσε καιρό! Η υγειονομική κρίση απλά επέσπευσε την υλοποίησή της! Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν πόλο ανάπτυξης του Τριάθλου με μια σχετικά προσιτή και εύκολη εφαρμογή του και αυτό βρήκε αυτή τη μορφή. Το ποδήλατο και ο διάδρομος είναι τα πιο δημοφιλή μηχανήματα γυμναστικής ενός γυμναστηρίου. Ο τοίχος που θα είχε μπροστά του κάποιος ο οποίος θα άκουγε για έναν αγώνα Τριάθλου ώστε να πάρει την απόφαση συμμετοχής.. πλέον δεν υπάρχει. Ο κάθε ένας, οποιουδήποτε επιπέδου αθλητής ή ηλικίας, μπορεί να λάβει μέρος και να γνωρίσει τη γοητεία του Τριάθλου. Ακολούθως, πιο εύκολα θα το τολμήσει σε έναν αγώνα μεγαλύτερης απόστασης και πραγματικής δράσης. Παράλληλα, η προσομοίωση αυτή του Τριάθλου (In Pool TRIathlon) μπορεί να αποτελέσει σταθμό μέτρησης τους μήνες απραξίας των Τριαθλητών (Δεκέμβριος, Ιανουάριας, Φεβρουάριος, Μάρτιος) για τη βελτίωση και την ενδυνάμωσή τους. Σε ελεγχόμενες συνθήκες, χωρίς πιθανότητες τραυματισμών, μετράει κανείς τις δυνάμεις του. Είναι πλέον πραγματικότητα και με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και με συνθήκες πλήρη εγκλεισμού (Lock Down).

Έχουμε υψηλό όραμα γι’ αυτό. Θα μεταδίδεται μέσω live streaming στο internet και μπορεί να λάβει έκταση σε όλο το πανελλήνιο ή ακόμη και σε υπερεθνικό επίπεδο.

Το ότι οι αθλητές θα είναι σχεδόν ακίνητοι , δίπλα στα πράγματά τους, μέσα σε πισίνα, πάνω σε ποδήλατο spinning για 4+4 χλμ, τρέχοντας 3km στον διάδρομο, τους κάνει να νιώθουν πιο ασφαλείς ?

Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που θα βρίσκονται συνεχώς στον ίδιο χώρο αφότου βγουν από την πισίνα και πριν εισέλθουν ξανά για την τελική ευθεία.. δεν θα είναι καθόλου ακίνητοι!! Ο καθένας στο ρυθμό και την ένταση που επιθυμεί, για 25 έως 50 λεπτά θα ζουν συνθήκες πραγματικού αγώνα. Η ασφάλεια προκύπτει από τις απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες. Δηλαδή δεν υπάρχει διασταύρωση και αναστροφή στο ποδήλατο, λακούβα, κατηφόρα ή ανηφόρα, αυτοκίνητα να κινούνται ή άλλοι κίνδυνοι και το ίδιο και στο τρέξιμο. Δίπλα σε κάθε έναν αθλητή, ένας κριτής/βοηθός θα ζει την ένταση και θα ελέγχει ή/και συνεισφέρει στην προσπάθεια για την αποφυγή παρατυπιών ή λάθους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μικροατύχημα. Είμαι σίγουρος ότι ο κάθε αθλητής θα νοιώθει απόλυτη ασφάλεια και αν δοκιμάσει τις δυνάμεις του εντός των δυνατοτήτων του, δύσκολα δεν θα το διασκεδάσει πραγματικά. Θα ζει τις ανάσες των συναθλητών πιο κοντά από ποτέ, ενώ παράλληλα, γνωρίζοντας χρόνους από τις προηγούμενες σειρές, θα κυνηγά ακόμη περισσότερους από εκείνους τους αθλητές της σειράς του.

Οι κερκίδες του κολυμβητηρίου θα γεμίσουν για ένα διήμερο από αθλητές. Άλλοι θα αγωνιστούν Σάββατο και άλλοι Κυριακή. Πόσο εξοντωτικό πιστεύεις θα είναι για εσένα και τους συνεργάτες αυτό το εγχείρημα ? Κούραση, οργάνωση, προσοχή στα πρωτόκολλα κλπ… 

Είναι κάτι που ποτέ δε μας απασχόλησε σχεδιάζοντας ένα event. Το πάθος και η αφοσίωσή μας είναι τέτοια, που μας οδηγούν και μας γεμίζουν δύναμη. Είμαστε πολύ διψασμένοι τόσο μεγάλο διάστημα εκτός δράσης που το μόνο που μας απασχόλησε είναι το πώς θα φτιάξουμε μια ακόμη αξέχαστη εμπειρία, τολμώντας και καινοτομώντας.

Έχουμε φροντίσει να αλλάζουν συχνά οι εθελοντές/κριτές ώστε να είναι ξεκούραστοι και διαυγείς στο έργο τους, οι insiders θα κάνουν βάρδιες για να το διαχειριστούμε και ευχαριστηθούμε περισσότερο, το όλο έργο ως εγκατάσταση είναι μικρό κλάσμα της προσπάθειας ενός event σε ανοικτό πεδίο όπως αυτά που σχεδιάζουμε (εκτός οργανωμένου αθλητικού χώρου), δεν υποτιμούμε όμως τις καταστάσεις που δεν έχουμε μέχρι σήμερα διαχειριστεί, οργανώνοντας κάτι τέτοιο για πρώτη φορά.

Ένα μικρός πυρήνας ανθρώπων, δίπλα στον Αναστάση (αδελφό μου) κι εμένα, θα το ζήσουμε σε πλήρη έκταση (στήσιμο, event, ξεστήσιμο) και τίποτα δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα παρά μόνο αδρεναλίνη!

Γνωρίζω φίλους που θα έρθουν για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους , απλά ως αθλητές και αθλούμενοι, χωρίς να έχουν το παραμικρό σχέδιο να φτάσουν στα άκρα . Έχει χώρο και για εκείνους , κάνοντας την προσπάθειά τους , ανάμεσα σε ταλέντα και διακεκριμένους αθλητές ?

Αυτό είναι το μαγικό! Το event είναι σχεδιασμένο για τον πρωτάρη, τον έμπειρο αλλά και τον πρωταθλητή. Ασφαλώς έχει χώρο και τον έχουμε φυλαγμένο ως κόρη οφθαλμού όπως το κάνουμε σε όλες μας τις διοργανώσεις. Κάθε επίπεδο αθλητή και ηλικίας, είναι ο άνθρωπος που προσκαλούμε και σχεδιάζουμε τη βέλτιστή εμπειρία για κείνον. Θα μαζέψουμε τις απόψεις, προστάσεις, παράπονα και θα το κάνουμε ακόμη καλλίτερα στο μέλλον. Το υποσχόμαστε.

Ακούμε ότι οι κερκίδες πρόκειται να ανοίξουν με προϋποθέσεις για θεατές! Θα ξετρελάνουμε κόσμο! Σε κάθε περίπτωση, οι συμμετέχοντες και οι συνοδοί τους θα ζήσουν αξέχαστες στιγμές.

Κωστή, όταν με το καλό ολοκληρωθεί αυτή η αποστολή της Trimore, να υποθέσουμε πως θα μεταφερθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας μας ?

Ναι. Αυτό είναι στο μυαλό μας. Έχουμε τόσα όμορφα και οργανωμένα κολυμβητήρια στην Ελλάδα και σκοπεύουμε με τον τρόπο αυτό να διπλασιάσουμε πολύ σύντομα τη δεξαμενή των Τριαθλητών που σήμερα εκτιμώνται στους 3.000 περίπου. Είναι προσωπικός στόχος αυτός.

Είμαι σίγουρος ότι όταν δουν τι θα γίνει στο Χαϊδάρι, πολλοί θα έρθουν στο κατώφλι μας.

Η σκαπάνη όμως είναι πολύ σημαντικό πράγμα και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι αυτό γεννήθηκε όταν η φίλη, συγκολυμβήτρια από τα νεανικά μας χρόνια και Διευθύντρια Αθλητισμού του Δήμου Χαϊδαρίου σήμερα: Αθηνά Χρυσικοπούλου, μας πίεσε να σχεδιάσουμε κάτι για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου. Αυτό θα καθιερωθεί και πάντα θα γίνεται ως το έναυσμα μιας μεγάλης αθλητικής φωτιάς!

Έχεις αποδείξει πως οι αθλητικές διοργανώσεις δεν έχουν μέτρο και τέλος για εσένα , όπως και το άπειρο….Τρίαθλo , XterraSwim Run Hydra, Isoman, τώρα In Pool TRIathlon. Να περιμένουμε να μεταφερθείς και σε άλλο αθλητικό και αγωνιστικό τερέν ?

Αν σου μοιραζόμουν εκείνα που τριβελίζουν το μυαλό, τόσο το δικό μου, όσο και της ομάδος μου, θα σάστιζες. Εξετάζουμε και σχεδιάζουμε πραγματικά δεκάδες πράγματα. Η ομάδα μου είναι η καλλίτερη και δεν δίστασε ποτέ να τολμήσει. Οφείλω έναντι της εμπιστοσύνης και αφισίωσής τους, να μη βάλω ποτέ ταβάνι στα όνειρά μας.

Τέλος πόσο πιθανό είναι να δούμε ανάμεσα στους αθλητές και τον διοργανωτή να κάνει την δική του προσπάθεια με τον χρόνο ?

Δεν είναι αδύνατο! Εφόσον διασφαλίσουμε την αρτιότητα και ασφάλεια όλων.. χωρίς να κλέψουμε θέση από κανέναν.. ίσως γίνει πράξη!

Καλή διασκέδαση σε όλους, γιατί έχω την εντύπωση πως αυτό που δημιούργησες με την βοήθεια του Δημάρχου Χαϊδαρίου, θα αποτελέσει “την χαρά του μεγάλου παιδιού”….

Κατ’ αρχάς πρέπει να αναφερθεί ότι τόσο η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ο Γιώργος Μαυρωτάς το υποδέχθηκαν με μεγάλη θέρμη όσο και η Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου και η Περιφέρεια Αττικής που του έδωσαν την έγκριση την Αιγίδα και την άδεια τέλεσής του/

Πέραν του Δήμου που αγκάλιασε την ιδέα (Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός και Δ/ντρια Αθλητισμού Αθηνά Χρυσικοπούλου), οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δημήτρη Μώρο με το Fitness Art ο οποίος μας δίνει τα μηχανήματα, στους στρατηγικούς μας συνεργάτες ETEM και ELVAL COLOUR, τον αθλητικό μας χορηγό TURBO, τον μεγάλο χορηγό μας Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι, την ΜΙΝΕΤΤΑ που ασφαλίζει ότι αξίζει και είναι πάντα δίπλα μας καθώς επίσης και τους: Prince OliverBlue HunterMaurtenCocomat Bikes, Εκδόσεις ΨυχογιόςMarathon BikesPoufmakers και όλους τους συντελεστές αυτού του νέου ξεκινήματος.

Το ραντεβού λοιπόν δόθηκε στο κολυμβητήριο Χαϊδαρίου στις 17-18 Ιουλίου 2021.

Για πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα, τις λεπτομέρειες, και εγγραφές πατήστε ΕΔΩ

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας είναι ο CEO Senior – Lead Auditor & Consultant

TRIMORE – XTERRA Greece – ISOMAN Hellas – SwimRun Hellas, Director