Amorgos trail challenge 20/9/2020…latest news and photos from 2018 challenge.

Ξεχασμένες στο “συρτάρια” φωτογραφίες από το Amorgos trail Challenge 2018, βγήκαν επιτέλους στην επιφάνεια. Είπαμε να το ντύσουμε λοιπόν, με τα νεώτερα από τον 4ο αγώνα της Αμοργού . Βάλαμε λοιπόν την Διοργανωτική ομάδα της “Παλιάς Στράτας” (ο σύλλογος που διοργανώνει τον αγώνα) , και την Ιωάννα Συνοδινού , την Πρόεδρο να κάτσει αναπαυτικά στην καρέκλα “της” και την αρχίσαμε στις ερωτήσεις…. (στον αγώνα μετέχουν ως συνδιοργανωτές, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Αμοργού ).

Amorgos trail challenge. 4η χρονιά που το νησί περιμένουμε (κι εγώ μαζί σας) , να γεμίσει με δρομείς και επισκέπτες εξαιτίας του αγώνα. Τι πιστεύετε πως κάνετε σωστά και τι σηκώνει βελτίωση ? Καλημέρα Γιάννη μας!!!Eπιτρέπεις να σε λέμε έτσι Ε; Σε θεωρούμε «δικό μας» πια!!! Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε ποια είναι η σωστή συνταγή. Αυτό που ξέρουμε όμως είναι οτι αυτό που κάνουμε, το κάνουμε με πολλή αγάπη για το νησί μας, την ιστορία του, τους επισκέπτες μας και το δρομικό κίνημα. Το atc για μας είναι μια γιορτή και έτσι θέλουμε να την νοιώθουν οι αθλητές και οι συνοδοί που θα κάνουν τον κόπο να μας επισκεφθούν , γιατί η Αμοργός σίγουρα δεν είναι ένας εύκολος προορισμός. Είναι μία γιορτή, όχι μόνο δρομικού χαρακτήρα αλλά ένα διήμερο αθλητισμού, πολιτισμού, ιστορίας και γαστρονομίας, σίγουρα πρωτόγνωρο για τον αθλητή και επισκέπτη που θα μας τιμήσει. Όσον αφορά το δρομικό κομμάτι, θεωρούμε ότι η εκκίνηση του αγώνα των 19 χλμ είναι πραγματικά εμβληματική!!! Και αυτό γιατί οι καμπάνες του μοναστηριού δεν δίνουν απλά μόνο μια εκκίνηση αλλά χτυπούν για μια γιορτή που εμείς την πιστεύουμε…”την γιορτή του ευγενούς συναγωνισμού”!!! Ναι Γιάννη, σε ένα διήμερο ο αθλητισμός, η παράδοση, η γαστρονομία, ο πολιτισμός, το βουνό και η θάλασσα γίνονται ένα!!! Αν σηκώνει κάτι βελτίωση???; Να μάθεις επιτέλους να χορεύεις μπάλο!!! Αστειευόμαστε!!!
Σίγουρα έχουμε πολλά να μάθουμε κ να βελτιώσουμε , όμως κάθε χρόνο προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι ως προς τις παροχές μας κ τη διεξαγωγή του αγώνα! Για μας πρωταρχικός σκοπός είναι η φιλοξενία των αθλητών αλλά και η ασφάλεια τους κατά τη διάρκεια του αγώνα.

?
Μπάλο , θα με μάθετε φέτος , εσείς , οι “αγάπες”….

Η αλήθεια είναι πως δίνεις ένα αβαντάζ στον επισκέπτη από την στιγμή που καλύτπεις τις μετακινήσεις του όλο το τριήμερο. Πως το καταφέρατε αυτό ? Ποιος σας υποστηρίζει με τον έναν ή άλλο τρόπο ?
Μας προβλημάτισε πολύ αυτό. Ξεκινώντας από την ακτοπλοϊκή μετακίνηση, καταφέραμε να έχουμε την υποστήριξη της Blue Star Ferries, με μεγάλες εκπτώσεις, και του Σκοπελίτη με δωρεάν μεταφορά από τα γύρω νησιά. Φτάνοντας στις μετακινήσεις πάνω στο νησί, καθοριστική ήταν η υποστήριξη των ντόπιων καθώς μας βοήθησαν να παρέχουμε δωρεάν μετακινήσεις από την ώρα που θα έρθετε μέχρι την ώρα που θα φύγετε, κάτι που δεν το συναντάς συχνά σε άλλα αγωνιστικά διήμερα! Σκοπός μας είναι να ευχαριστηθείτε το νησί γιατί είναι πολλά τα events και μεγάλες οι αποστάσεις! Μόνο με οργανωμένη μεταφορά μπορούμε να το πετύχουμε αυτό και έτσι κάθε χρόνο έχουμε δωρεάν πούλμαν από επιχειρήσεις για να εξυπηρετήσουν την κατάσταση. Τους ευχαριστούμε όλους!!!

κι εμείς με την σειρά μας, να τους πείτε….

Κάθε χρόνο το πατατάτο, το γλέντι και τα γλυκά περισσεύουν. Άρα όλη η Αμοργός στις επάλξεις ? Όλη στο πόδι για εμάς ? Από πότε ξεκινάτε κάθε χρόνο τον σχεδιασμό και μέχρι πότε “καθαρίζετε” ? Έτσι όπως το λες .. όλη η Αμοργός είναι στο πόδι! Αν κάποιος δεν τρέχει στον αγώνα .. είναι εθελοντής ή χορηγός.. δεν είναι φανταστικό; Μέχρι πριν τρία χρόνια οι περισσότεροι από εμάς εδώ στο νησί δεν γνωρίζαμε τι είναι το τρέξιμο .. πόσο μάλλον το ορεινό τρέξιμο.. κ τώρα έχουμε καταφέρει να γίνεται μια γιορτή .. μια τεράστια γιορτή αθλητισμού κ πολιτισμού ! Συμμετέχουν όλοι και στην προετοιμασία και σίγουρα Γιάννη μου και στο καθάρισμα. Θα θέλαμε να σημειωθεί ότι το amorgos trail challenge δε φεύγει ποτέ από την σκέψη μας .. η φλόγα έχει ανάψει το 2017 κ καίει όμορφα μες την καρδιά κ το μυαλό μας “ολοχρονίς του χρόνου” που λέμε κ εμείς εδώ στο νησί !!!

Εγώ σαν Γιάννης, έχω και ένα δώρο για το Amorgos trail challenge και σαν ιστοσελίδα freerun.gr. Η ολοκληρωμένη εγγραφή Νο 200 , θα έχει από εμάς , ένα κιβώτιο μπύρα Karma. Περιμένω λοιπόν γρήγορα τα καλά νέα, για να μην τις πιω μόνος μου…

Κάντε την εγγραφή σας λοιπόν ΕΔΩ


Δείτε το άλμπουμ με φωτογραφίες που βγάλαμε από το Amorgos trail του 2018. Κάντε πρόβες κι εσείς στον χορό και στο trail. Έλα να βλέπω χαρούμενες φατσούλες…