8th XTERRA Greece Championship

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση  για το 8th XTERRA Greece Championship, με το άνοιγμα των εγγραφών, στο www.trimore.gr. O κορυφαίος αγώνας Off Road Τριάθλου,  θα πραγματοποιηθεί 24-26 Απριλίου 2020 στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Το XTERRA Greece  Championship συμπληρώνει φέτος τον 8ο χρόνο διεξαγωγής στην χώρα μας, αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA και συνδιοργανώνεται από την XTERRA Greece και τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (Ο.Α.Π.Π.Α.), ο οποίος αγκαλιάζει τα τελευταία 5 έτη τη διοργάνωση και συνεισφέρει στην εκτίναξή της μεταξύ των πιο συναρπαστικών εμπειριών που μπορεί να ζήσει κάποιος και μάλιστα.. μέσα στην Αθήνα. Φέτος μάλιστα η XTERRA Greece ανεβάζει ακόμη περισσότερο την  αδρεναλίνη, προσθέτοντας το Cross Aquathlon δύο αποστάσεων που θα διεξαχθεί παράλληλα με το Off Road Τρίαθλο το Σάββατο 25  Απριλίου και θα δώσει την δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους αθλητές να λάβουν μέρος στην ξεχωριστή εμπειρία, ενώ την Κυριακή το πρωί, η κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης θα ιντριγκάρει το μυαλό κάθε κολυμβητή, ακόμη και εκείνων που δεν έχουν τολμήσει ακόμη τη θάλασσα!! Πέραν λοιπόν της απόστασης 1χλμ που θα ανοίξει την ημέρα, ακολούθως θα διεξαχθεί  ένας  πρωτότυπος αγώνας ταχύτητας 200 μέτρων σε σειρές των 20 ατόμων, με ημιτελικούς και τελικό, στο πνεύμα πάντα της XTERRA

Το 2020 θα πραγματοποιηθούν 14 διοργανώσεις XTERRA στην Ευρώπη και 32 σε όλο τον κόσμο.  Το XTERRA Greece, είναι η τρίτη κατά σειρά στον Ευρωπαϊκό χώρο και προσφέρει στο νικητή κάθε ηλικιακής κατηγορίας, πρόκριση να αγωνιστεί στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA που πραγματοποιείται κάθε τέλος Οκτωβρίου στο MAUI της Χαβάης.

Η διοργάνωση ενταγμένη στη φιλοσοφία της TRIMORE Multisports TOUR  θα είναι ένα τριήμερο με ξεχωριστές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, με έμφαση στα παιδιά.

Ο Multisport αγώνας

To XTERRA Greece εντυπωσιάζει εκατοντάδες αθλητές και θεατές από όλο τον κόσμο, όχι μόνο για την οργάνωση του  αλλά και για τις μοναδικές ομορφιές και δυνατότητες που προσφέρει η μαγευτική τοποθεσία που επελέγη, χαρίζοντας αξέχαστες στιγμές στους φίλους των multisport events.

Για πρώτη φορά ο αγώνας θα διεξαχθεί Σάββατο (25 Απριλίου) δίνοντας τη δυνατότητα βραβεύσεων το βράδυ της ίδιας ημέρας, σε μια τελετή που θα αποδώσει με ιδιαίτερη βαρύτητα, τιμή στους νικητές και συμμετέχοντες. Οι  αθλητές έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε 2 διαφορετικές αποστάσεις:

OFF ROAD TRIATHLON

  • Full Distance: 1.5k κολύμβηση, 30kποδήλατο βουνού (mountainbike), 10k ορεινό τρέξιμο (trailrun)
  • Sprint Distance: 0,75k κολύμβηση, 15kποδήλατο βουνού (mountainbike), 5k ορεινό τρέξιμο (trailrun).

*     Δυνατότητα σκυταλοδρομίας (Relay) και στις δύο αποστάσεις

παράλληλα όμως για πρώτη φορά, αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να ανταγωνιστούν στο Cross Aquathlon δύο αποστάσεων:

CROSS AQUATHLON

  • Full Distance: 1.5kκολύμβηση, 10kορεινότρέξιμο (trailrun)
  • Sprint Distance: 0,75kκολύμβηση, 5kορεινότρέξιμο (trailrun).

Στη διοργάνωση του 2019 στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν για τους άνδρες ο Γάλλος Arthur Serrieres και για τις γυναίκες η  Lesley Paterson από τη Σκοτία. Από ελληνικής πλευράς πρώτευσαν στους άνδρες ο Παναγιώτης Μπιτάδος και στις γυναίκες η Νάντια Συντζανάκη.

Την Κυριακή 26 Απριλίου 2020 οι φίλοι της κολύμβησης (ακόμη και της πισίνας!!) θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αγώνες Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης (O.W.S.) ιδιαίτερου χαρακτήρα 1k και 200m.Πρόκειται για μια γρήγορη απόσταση 1.000 μέτρων που θα ανοίξει την ημέρα (2 ηλικιακές κατηγορίες και ξεχωριστά wetsuit – no wetsuit), ενώ αργότερα (ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή των κολυμβητών και στις δύο αποστάσεις) θα ακολουθήσει αγώνας ταχύτητας 200 μέτρων. Στο ύφος και τη φιλοσοφία της XTERRA, αθλητές θα παραταχθούν ο ένας δίπλα στον άλλο σε μεικτές (άνδρες – γυναίκες και ασχέτως wetsuit και ηλικιακών κατηγοριών) σειρές των 20 ατόμων κάθε φορά, με το βλέμμα προς την αψίδα τερματισμού στην στεριά. Η εκκίνηση θα δοθεί και οι κολυμβητές αφού διανύσουν τα 200 μέτρα κολυμπώντας ή πεταλουδίζοντας κοντά στην ακτή, θα τρέξουν στην άμμο για να τερματίσουν κάτω από την αψίδα. Οι 40 καλύτεροι χρόνοι (20 άνδρες και 20 γυναίκες), θα συνθέσουν με αλφαβητική σειρά τις δύο σειρές του ημιτελικού για να αναδειχθούν οι 20 του τελικού (10 άνδρες και 10 γυναίκες). Ο τελικός ακολούθως, θα αναδείξει τους 3 νικητές άνδρες και 3 νικήτριες γυναίκες.

Την ίδια ημέρα (Κυριακή 26 Απριλίου) παιδικό Cross Aquathlon θα συναρπάσει τους μικρούς φίλους των σπορ και της XTERRA, ενώ πλήθος παιδικών αγωνισμάτων και αθλητικών – ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων περιλαμβάνονται στο πλήρες πρόγραμμα του τριημέρου!

Κάνε τη εγγραφή και «Ζήσε Περισσότερα» στο www.trimore.gr

Follow them on facebook

Follow them on Instagram