5th Radisson Blu Larnaka Int’l Marathon 20.11.2022

Δεν ήταν παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Ήταν απλά “παραμυθένια” διοργάνωση. Και μάλιστα ήταν η 5η. Και ναι, κατέγραψε νέο ρεκόρ συμμετοχών. Με έναν καταπληκτικό καιρό. Μια άρτια οργάνωση, από μια εκπληκτική ομάδα επαγγελματιών, που σας το λέω σοβαρά, ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Το έχω ζήσει από κοντά αυτό το “σκηνικό” άλλες δύο φορές και πλέον δεν έχω καμία αμφιβολία. 💪

Κυριακή 07.00 το πρωί, δόθηκε η εκκίνηση του Μαραθωνίου για όλους τους δρομείς , με 237 από αυτούς, να περνούν την γραμμή του τερματισσμού στην ώρα τους. Marathon Results here.

Λίγα λεπτά αργότερα, και ενώ ο ήλιος άρχισε να ανεβαίνει , δόθηκε η δεύτερη εκκίνηση, εκείνη των 766 δρομέων που αποφάσισαν να τρέξουν στην Λάρνακα, τα 21.095μ. Half Marathon Results here.

H παραλία Φοινικούδες όμως, είχε αρχίσει να γεμίζει με επισκέπτες, κόσμο που ήρθε να αποθεώσει τους δρομείς, να νιώσει την χαρά του μαζικού αθλητισμού και να απολαύσει ένα ωραίο πρωϊνό , σε μία διάσημη Κυπριακή παραλία. Και πολύ καλά έκαναν….κανείς δεν έφυγε απογοητευμένος. Ακόμη και οι χορηγοί γιόρταζαν και διασκέδαζαν μαζί μας. Ήρθε όμως η ώρα της εκκίνησης για τους δρομείς των 10χλμ. Δεκάτη ώρα πρωϊνή και ενώ κάποιοι το είχαν ρίξει στην ηλιοθεραπεία και στα θαλασσινά μπάνια, 722 δρομείς, είχαν σταθεί στην γραμμή και περίμεναν το μπαμ. 10k race Results here

Όμως για κάθε έναν που έφευγε, άλλος ένας ερχόταν ….. Η ώρα κύλησε αργά, απολαυστικά και με απόλυτη ακρίβεια, μέχρι να ξεκινήσουν και οι 556 δρομείς που έτρεξαν το αγωνιστικό 5ρι της διαδρομής. Ανάμεσά τους και ο γράφων, ο οποίος με την κάμερα από ένα κινητό τηλέφωνο, και με unlimited data base στην κάρτα του, έκανε Live μετάδοση για λογαριασμό του μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης, και την κορυφαία ταχύτητα 5G της Cyta Cyprus. Ένα σήμα που δεν διακόπηκε σε κανένα σημείο της διαδρομής και όπως με ενημέρωσαν από το VAN της διοργάνωσης, μεταδίδαμε “καμπάνα”. Μεγάλη μου χαρά, που αποτέλεσα μέρος αυτής της όμορφης δοκιμασίας και προωθητικής , όσο και ενημερωτικ΄ής ενέργειας από την Cyta . 5k race Results here.

Στην τελική αναμέτρηση, ή το “the final countdown”, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προοσδοκία. Ήταν βλέπετε οι εταιρικές συμμετοχές που “κατέβασαν” στους δρόμους της Λάρνακας, όλες τους τις δυνάμεις για να ξεπεράσει η μία την άλλη, με την καλή έννοια. Έτσι λοιπόν, πολύχρωμες αθλητικές ομάδες, εκκίνησαν σε δύο γκρουπ αθλητών, καθώς ο αριθμός των δρομέων, είναι από μόνος του εκπληκτικός. Ξεκίνησαν και τερμάτισαν 2.560 αθλητές. Corporate 5k reults here

Να λάβετε πολύ σοβαρά τα εξής. Δεν είναι ακριβή μια διήμερη/τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο. Συνδυάστε την με μία εγγραφή σε αγώνα των 5, 10 ή και περισσοτέρων χιλιομέτρων. Επισκεφτείτε τα τοπικά εστιατόρια για να γευτείτε τις λιχουδιές τους. Κάντε την βόλτα σας στις παραλίες και τα βραδυνά μπαράκια. Δείτε τα Flamingos < που κάνουν την στάση τους για ξεκούραση πριν φύγουν και πάλι για τον χειμερινό προορισμό τους. Διαλέξτε έξυπνα δώρα για τους φίλους που σας περιμένουν. Και για όλες τις πληροφορίες σχετικά με την Λάρνακα και τον Μαραθώνιο , πατήστε εδώ….

Τώρα ξεκούραση και μετά από λίγες μέρες, αρχίστε την προετοιμασία για τον Μαραθώνιο της Λεμεσού, που θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Μαρτίου 2023. Πατήστε εδώ για εγγραφές και πληροφορίες.

Ευχαριστώ τον φίλο Δημήτριο, για την ευγενική προσφορά του τεχνικού του εξοπλισμού , όπως επίσης και της καταγραφής μέρους των αθλητικών δραστηριοτ΄ήτων (photos and videos).

Ευχαριστώ επίσης της αγαπημένης μου Λίτσας, όπου με το ποδήλατο κατέγραψε ακριβώς τα ίδια χιλιομετρα με εμένα που τα έτρεχα, αλλά κάλυψε όλες τις υπάρχουσες ανάγκες για επαναφόρτιση τηλεφώνου και άλλων υλικών. Το μόνο που της στέρησα, ήταν η δρομική της συμμετοχή στον αγώνα των 10χλμ. Εντάξει….μου το συγχώρεσε. 😉

Τέλος ευχαριστώ τους Κώστα, Κωνσταντίνο, Σωτήρη, Πάνο, Στυλιάνο, Έλενα, Χαρά, Μαρία, Σοφία, Να΄τάσσα, Παναγιώτη, Φίλιππα, Μάριο , Νεόφυτο, Μιχάλη, Ηλία και άλλων τόσων εκ των ανθρώπων της διοργάνωσης, που ήταν εκεί, όταν τους χρειαζόμασταν. Και του χρόνου με υγεία.

Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Youtube….δεν θέλω ντροπές λέμε.