3ο TRIMORE M.T. Rethymno I ISOMAN

Όμορφες αθλητικές στιγμές γεμάτες πάθος και χαμόγελα!

Το 3ο TRIMORE M.T. Rethymno I ISOMAN, μία συνδιοργάνωση του Δήμου Ρεθύμνης, της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και της TRIMOREXTERRA GreeceISOMAN Hellas, πραγματοποιήθηκε στις 24-26 Σεπτεμβρίου 2021.

Οι διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ρέθυμνο τα δύο προηγούμενα χρόνια έθεσαν ψηλά τον πήχη. Η φετινή διοργάνωση είχε άρτιο αποτέλεσμα και χάρισε υπέροχες στιγμές σε αθλητές κάθε ηλικίας και επιπέδου. Παρόλο που και η φετινή χρονιά είχε ιδιαιτερότητες λόγω της Υγειονομικής Κρίσης, επετεύχθη εκ νέου ο στόχος συνύπαρξης αθλητικού ενθουσιασμού και διασφάλισης υγείας συμμετεχόντων, εθελοντών, θεατών και διοργανωτών.

Η TRIMORE, πιστή στο όραμά της για την ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού και με γνώμονα πάντα το σχεδιασμό διοργανώσεων που χαρακτηρίζονται από πάθος, αφοσίωση και αθλητικό ιδεώδες, προσέφερε ένα τριήμερο γεμάτο συγκινήσεις, ψυχαγωγία και πολιτιστικές δράσεις, στους αθλητές, τις οικογένειες και τις παρέες τους, πάντα υπό το πρίσμα της υπευθυνότητας που απαιτείται σε ανάλογες εκδηλώσεις.

Η πανέμορφη πόλη του Ρεθύμνου υποδέχτηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τους λάτρεις του τριάθλου, της κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης και του τρεξίματος πόλης, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα, απολαμβάνοντας τις εκπληκτικές ομορφιές, τη φιλοξενία των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής. Συμμετοχή βέβαια υπήρξε και από ξένους αθλητές, παρόλο που η επικοινωνία του event προς το εξωτερικό, υπό τις παρούσες συνθήκες μη σταθερότητας συνθηκών διενέργειας αγώνων καθώς και Υγειονομικών μέτρων, ήταν εξαιρετικά περιορισμένη.

Στο αθλητικό κομμάτι της διοργάνωσης, τον πρώτο λόγο είχε το ISOMAN quarter distance, το ιδιαίτερο τρίαθλο, που παρουσίασε για πρώτη φορά η TRIMORE το 2019 στην Ελλάδα (Καστοριά και Ρέθυμνο σε sprint απόσταση και Ρέθυμνο το 2020 σε quarter), το τρίαθλο με την Ολυμπιακή και Μισή Ολυμπιακή απόσταση, για τους πιο καλά προετοιμασμένους και τολμηρούς αθλητές.

Στις πρώτες θέσεις σε άνδρες και γυναίκες, τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

ISOMAN quarter: Ορέστης Χαραχούσης / Έρη Περιστεράκη
Olympic Triathlon: Λευτέρης Δήμος / Πελαγία Πιπεράκη
Half Olympic Triathlon: Γεράσιμος Λιγνός με συνοδό τον Γρηγόρη Σουβατζόγλου / Νάντια Συντζανάκη
Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης (O.W.S.)            0,5
k: Παναγιώτης Κωστάκης / Ελευθερία Καφφάτου

2,5k: Γιώργος Μπέκας / Δήμητρα Λαμπαθάκη

5k: Μιχάλης Κοκολινάκης / Αναστασία Διακουμάκου

Αγώνας τρεξίματος πόλης                                           5km: Θωμάς Παπαδάκης / Μαρία Βιβιλάκη

10km: Στέλιος Γεραντίδης / Αντωνία Γιώτη

Μπορείτε να δείτε όλα τα αποτελέσματα εδώ: https://my.esportevents.gr/results.php?id=20210023

Τις απονομές των αθλητών, που πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, επίκεντρο της διοργάνωσης, τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κα Μαρία Λιονή, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ρεθύμνης κα Πέπη Μπιρλιράκη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού του Δήμου κος Δημήτρης Λαχνιδάκης και εκπρόσωποι άλλων φορέων (Ένωση Ξενοδόχων, Εμπορικός Σύλλογος, Ναυτικός Όμιλος, Ποδηλατικός Σύλλογος, Σύλλογος Δρομέων Υγείας κλπ) και αρχών (Λιμενικό Ταμείο, Λιμεναρχείο, Τροχαία κλπ) του τόπου.

Στις ιδιαίτερες στιγμές της διοργάνωσης, η συμμετοχή της Μαριάννα Αυγουστάκη μίας κοπέλας με κινητικές δυσκολίες, που δίνει πάντα το «παρόν» στο TRIMORE M.T. Rethymno, με την υποστήριξη των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνης, η οποία απέδειξε για μια ακόμη φορά το μεγαλείο της ψυχή της και την αγάπη για τη ζωή και τον αθλητισμό, όπως επίσης, ο τερματισμός κάποιων αθλητών, που πέρασαν την αψίδα του θριάμβου συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους ή από τους συναθλητές τους (καθώς συμμετείχαν σε σκυλατοδρομία), ώστε να μοιραστούν τη χαρά της ομαδικής προσπάθειας, κάτι που η διοργάνωση ενθαρρύνει ως κίνηση. 

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν παιδικές αθλητικές δραστηριότητες, όπως κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης και παιδικό ISOMAN, καθώς και δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες, που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού,με την πολύτιμη, πρόθυμη και ευγενική αρωγή του τοπικού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό και του Ιππικού Ομίλου Ρεθύμνου. Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή το μικρό θεατρικό από ομάδα παιδιών με αυτισμό μετά των συνοδών τους μεταδίδοντας το μήνυμα της ανάγκης αυτών των ανθρώπων για σεβασμό των “θέλω” τους.

Ο Race Director της TRIMOREXTERRA GreeceISOMAN Hellas, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής TRIMORE Multisport TOUR, δήλωσε σχετικά με τη διοργάνωση: 
«Ο αγώνας του Ρεθύμνου είναι πλέον ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί, αφού τοTRIMORE M.T. Rethymno | ISOMAN προσελκύει ακόμη περισσότερο κόσμο στον όμορφο, δημιουργικό και ευγενή αθλητισμό! Για μία ακόμη χρονιά πετύχαμε να ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα, θάρρος, προσήλωση, πάθος, αφοσίωση και καταφέραμε να κάνουμε πραγματικότητα μία διοργάνωση με ποιότητα και ασφάλεια, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας αλλά προσθέτοντας τις πινελιές του καινοτόμου, διασκεδαστικού και ξεχωριστού στην εμπειρία κάθε συμμετέχοντα. Κρατήσαμε ζωντανό τον ενθουσιασμό των αθλητών, των οικογενειών τους, των εθελοντών, των Ρεθυμνιωτών και κάθε αρωγού της προσπάθειάς μας. Είμαστε υπερήφανοι για το αποτέλεσμα και την ανταπόκριση των αθλητών, όλων των συμμετεχόντων, της τοπικής κοινωνίας και βέβαια, των αρωγών / χορηγών / υποστηρικτών μας, που τόλμησαν μαζί μας. Ευχαριστούμε το Δήμο, το Δήμαρχο και τους Δημότες, την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, τις αρχές (Τροχαία, Λιμενικό, Λιμενικό Ταμείο, Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, Νοσοκομείο Ρεθύμνης, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Ερυθρό Σταυρό), τους μοναδικούς μας εθελοντές – ψυχή της διοργάνωσης, τους επαγγελματίες τουρισμού, καθώς, επίσης, προσωπικά τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Δήμου Ρεθύμνης, Δημήτρη Λαχνιδάκη».

Τη μεγάλη προσπάθεια πλαισιώνει πλήθος υποστηρικτών και αρωγών.


Στρατηγικοί αρωγοί:                      ΕΤΕΜ, Elval Colour
Αθλητικός Χορηγός:                       TURBO

Μεγάλος Χορηγός:                         Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι

Υπό την Έγκριση/Αιγίδα των:     Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού

Θεματικοί χορηγοί:                        Ασφάλειαι Μινέττα, Polar, Science Technology, Εκδόσεις Ψυχογιός, Prince Oliver, MicroSports, CocoMat Bike, Maurten, Prince Oliver, Loguers, Fagi.gr, Lux, Ελληνική Μεταφορική

Χορηγοί Μετακίνησης:                 ΑΝΕΚ Lines, Blue Star Ferries

Υποστηρικτές Αρωγοί:                Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ναυτικός Όμιλος Ρεθύμνου, Popeye Water Sports, Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου, Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος ΡεθύμνουAtlas Cycling Team, Lalizas, Imation, One Zipper, Marathon Bikes, Olympic Aqua Fitness Centre, Δούσμανης Μεταφορική, Eval, Suzuki Motorcycles, Check A Bike, D. Koronakis, Poufmakers.gr, Motodromio

 Χορηγοί Φιλοξενίας:                    IBISCOS Garden Hotel, ΙΝΚ Ηotels, Brascos Hotel, Ideon Hotel, Apollon Hotel Apartments, Grace Studios & Apartments, Anita Beach Hotel, Palazzino di Corina, Civitas Boutique Hotel, Olympic Palladium Hotel

————-

Website   www.diaplous-ssda.gr www.trimore.grFacebook   trimoresportevents xterragreece SwimRunHydraInstagram   @trimoresportevents @greecexterra @swimrunhydra