2nd Nafpaktia Running….after race news and video.

Απονομές σε τριάδα νικητών….

Είχαμε ακούσει εξαιρετικά λόγια για την ορεινή Ναυπακτία, αλλά δεν μας είχε βγάλει ποτέ ο δρόμος προς εκείνα τα μέρη. Με την ευκαιρία λοιπόν της αθλητικής διοργάνωσης “2nd Nafpaktia Running” που διοργανώνει η μη κερδοσκοπική οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος “Πράσινο+Μπλε” , η εκδρομή και αθλητική μας δραστηριότητα, έλαβε σάρκα και οστά.

Τελευταία πλάνα, πριν τον τερμαστισμό μας

Σε λιγότερο από 4ώρες (με στάσεις πήγε κάτι παραπάνω) , βρεθήκαμε από την περιοχή του Μαραθώνα , στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας. Ένα όμορφο και γραφικό χωριό, όσο και τουριστικό προορισμό, όχι μόνο για το καλοκαίρι, αλλά και για τον χειμώνα.

Η ομάδα δρ΄άσης και η οργανωτική επιτροπή, είχαν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την υποδοχή των αθλητών. Η πλατεία του χωριού άρχισε να παίρνει τα πάνω της από το Σάββατο το μεσημέρι. Ένα ψιλόβροχο για αρχή και μια προσωρινή καταιγίδα, κατάφεραν να στείλουν , άλλους στα δωμάτια και άλλους στις ταβέρνες του χωριού. Δεν βαριέσαι, τους παίρνουμε μετά τους αριθμούς συμμετοχής… 😀

Τάσος Ξύδης, ο διοργανωτής και οικοδεσπότης του Nafpaktia Running
Μέρος της καταπληκτικής διαδρομής μέσα στο δάσος

Κυριακή πρωί, ο ήλιος στην θέση του, εμείς έτοιμοι για την εκκίνηση, χωρίς αγωνία και μάλιστα με αρκετούς γνωστο΄ύς και φίλους να είμαστε σαν τα αγρίμια, έτοιμα να τα αμολύσεις στην ζούγκλα. Στις 09.30 ,, δόθηκε η εκκίνηση από τον Τάσο Ξύδη, τον διοργανωτή και όλοι οι δρομείς ξεκινήσαμε για να απολαύσουμε βουνό και το αγαπημένο μας σπορ. Το τρέξιμο.

Εκκίνηση όλων των διαδρομών. Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Εμείς με την Λίτσα, είχαμε επιλέξει να διανύσουμε την μεσαία διαδρομή, αυτή των 13χλμ, που ήταν πραγματικά μία απόλαυση. Τρέξαμε κατά 93% σε μονοπάτια και δασικούς δρόμους και το υπόλοιπο 7% να ήταν στον δρ΄όμο. Ένα δρομολόγιο και μια διαδρομή μέσα σε δάσος από Οξιές, Δρυς και Έλατα, ήταν αυτό που έμεινε χαραγμένο στην μνήμη μας. Εσείς, βλέποντας το βίντεο που επιμεληθήκαμε, θα καταλάβετε τι ζήσαμε και θα προγραμματίσετε από φέτος για την επόμενη χρονιά , το συγκεκριμένο δρομικό ταξίδι στην Άνω Ναυπακτία. 🏕️

Στάση για φωτογραφία…

Να σημειώσω εδώ, πως το πακέτο της εγγραφής ήταν εξαιρετικά πλούσιο και δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Μέλι από την “evlogia” , Καφέ “quarta” , καθαριστικό “bionol” , αγωνιστικό t-shirt , Χαλβά “Χαϊτογλου” , back pack από την Arla Protein, μπανάνες Dole και νεράκι Ζαγόρι . Επίσης για όλους τους συμμετέχοντες ένα ξεχωριστό πακέτο με τζελάκι, μπάρα, ισοτονικό κ.α. από την Upcycle – Fit & Shape, οπως και για τους αθλητές βάθρου, δώρ από την Blackmile. Δηλαδ΄ή πήραμε τα λεφτά μας πίσω και με το παραπάνω. 😉

Βλέπετε το πλούσιο πακέτο συμμετοχής (εκτός το Grit X !)

Εμείς , καθώς το ζήσαμε , με το χέρι στην καρδιά σας καλούμε να το ζήσετε. Να είστε εκεί την επόμενη χρονιά για το 3rd Nafpaktia Running … ο #runinspector , μίλησε.

Χώρος απονομών

Καταγράψαμε την διαδρομή των 13χιλιομέτρων, με το Grit X της Polar. Πατείστε π΄άνω στον χάρτη για να αντιγράψετε το αρχείο και να γνωρίσετε μέσω των εφαρμογών, δυσκολίες και υψομετρικές.

Εδώ θα διαβάσετε το μεταγωνιστικό δελτίο της διοργάνωσης.
2nd NAFPAKTIA RUNNING  
 Με επιτυχία και συμμετοχές που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της διοργάνωσης, υλοποιήθηκαν οι 2οι αγώνες ορεινού τρεξίματος, semi trail 24km, 13km και 7km, την Κυριακή  28 Αυγούστου στην Άνω Χώρα Ορεινής Ναυπακτίας.
  Συνδιοργανωτές η περιβαλλοντική οργάνωση "Πράσινο+Μπλέ", ο Δήμος Ναυπακτίας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε μια ακόμα προσπάθεια ανάδειξης και προβολής της περιοχής μέσα από μορφές εναλλακτικού αθλητικού τουρισμού.
  Η Ορεινή Ναυπακτία, είναι από τους ομορφότερους τόπους της Ελλάδας κατάλληλος και για χειμερινές αλλά και για καλοκαιρινές αποδράσεις. 
   Ένας τόπος με παράδοση, φιλόξενος, με άπλετη φυσική ομορφιά, που αξίζει να επισκεφθείς και να γνωρίσεις, σε απόσταση 55 χλμ. από τη Ναύπακτο και μόλις 270 χλμ από την Αθήνα.
   Η προσπάθεια για εμάς δεν τελειώνει εδώ, συνεχίζεται με επιμονή και υπομονή για καλύτερους κάθε χρόνο αγώνες και  με στόχο την ανάδειξη της περιοχής μας και ανανεώνοντας το ραντεβού μας για τις 03 Σεπτεμβρίου 2023

   *πλούσιο φωτογραφικό υλικό των αγώνων, στο facebook  @nafpaktiarunning
Ένδειξη δραστηριότητας στο Polar pacer Pro