Τυρός Τρίαθλον 2021. Το παιχνίδι των ερωτήσεων !

Θέσαμε στους διοργανωτές κάποιες “εύλογες” ερωτήσεις, ώστε να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε , για το τι θα κάνετε το διήμερο της 19 και 20 Σεπτεμβρίου. Γιώργο και Δημήτρη λοιπόν…..

Tyros Triathlon. 2019 με 2021 . Δύο χρόνια δύσκολα για όλους. Αθλητές, διοργανωτές, επαγγελματίες, χορηγούς.  Μπήκαμε νομίζετε ξανά σε ρυθμούς αγώνων;

Ναι, μπήκαμε σε ρυθμούς αγώνων. Υποχρέωση όλων μας είναι να τηρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ τόσο οι αθλητές όσο και εμείς οι διοργανωτές.

Με την έναρξη του Φθινοπώρου, μόλις αφήσαμε την κολύμβηση, πιάσαμε το τρέξιμο και συντηρήσαμε τις δυνάμεις μας στο ποδήλατο. Έτοιμοι για το μπαμ της εκκίνησης;

Ναι είμαστε έτοιμοι..Βρισκόμαστε στην φάση της προετοιμασίας και του προγραμματισμού του αγώνα μας… Όλα βαίνουν καλώς..


Ρωτάνε φίλοι ερασιτέχνες, δύσκολος ο αγώνας στον Τυρό; Δεν είχαμε την ευκαιρία να τον κάνουμε, οπότε θα μας πείτε εσείς.

Το Tyrostriathlon είναι ένας αγώνας που διαθέτει τις δικές του ιδιομορφίες τον θεωρούμε όμορφο , σε μια θάλασσα (Μυρτώον Πέλαγος) πεντακάθαρη , μια ποδηλατική διαδρομή μοναδική σε ομορφιά με υψηλό δείκτη δυσκολίας λόγω των υψομετρικων του και μια διαδρομής για το τρέξιμο πάνω στο κύμα της θάλασσας.
Είναι μια ιδανική διαδρομή τόσο για αρχάριους αθλητές και μια πολύ καλή προπόνηση για αθλητές υψηλού επιπέδου.


Η Κυνουρία, ευτυχώς έμεινε καταπράσινη, μαγευτική και φιλόξενη. Τι άλλο έχουν να κάνουν οι επισκέπτες του Τυρός Τριαθλο; Τι έχετε να τους προτείνετε εναλλακτικά;

Εκτός από το τρίαθλο που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής, οι αθλητές μπορούν να κολυμπήσουν το Σάββατο το απόγευμα 750μ και 1500μ καθώς επίσης και 500μ (για παιδιά έως 14 χρ) σε έναν προπονητικό αγώνα.. Την Κυριακή το μεσημέρι τα παιδιά ( δημοτικού και γυμνασίου) θα έχουν την δυνατότητα να κολυμπήσουν και να τρέξουν (swim run).
Ακόμα οι επισκέπτες μας μπορούν να κάνουν πεζοπορία , κανό καγιάκ θαλάσσης , ιστιοπλοΐα , γουίντ Σέρφιγκ  και να απολαύσουν τις γαστρονομικές προτάσεις της Κυνουρίας.


Δημήτρη και Γιώργο, τόσα χρόνια έχετε αφοσιωθεί στην προβολή του τόπου σας. Φωτογραφίες, μονοπάτια, εκδρομές με οδηγούς, Tyros Run….. Ποιο από όλα τα “παιδιά σας”, είναι το αγαπημένο σας; 

Ο Τυρός είναι ένα όμορφο παραλιακό χωριό της Κυνουρίας που βρίσκεται στην Αρκαδία και σε απόσταση 200χμ από την Αθήνα.
Ιδανικό για οικογενειακές διακοπές και για στιγμές χαλάρωσης για ανθρώπους που την αναζητούν και για ζευγάρια..τα αγαπάμε όλα. Είναι ο τόπος μας και τον λατρεύουμε.


Για να κλείσουμε με ευχάριστη νότα, ακριβώς όπως το πάμε τόση ώρα. Κολύμπι ξέρω, ποδήλατο ξέρω, τρέξιμο το έχουμε…. Να πάρω το κορίτσι και να κατέβω να σπάσω τα κοντέρ; 

Στην περιοχή ομιλείται η Τσακώνικη διάλεκτος (αρχαία δωρική γλώσσα) για αυτό και η κάτοικοι ονομάζονται Τσάκωνες και η περιοχή Τσακωνιά.
Σας περιμένουμε να απολαύσετε τον δικός σας αγώνα στην δική μας περιοχή..
Με το καλέ να μο’λετε τα χώρα να μου. (Με το καλό να έρθετε στην χώρα μας).

Για πληροφορίες, επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του Tyrostriathlon. Πατήστε ΕΔΩ