Το SwimRun έχει πλέον τη δική του παρέα στην Ελλάδα

Η πρώτη συνάντηση κοινής προπόνησης SwimRun και ανταλλαγής εμπειριών πραγματοποιήθηκε στη Βουλιαγμένη

Μία μικρή γεύση από τη συναρπαστική εμπειρία του σπορ, αλλά και ενός αγώνα SwimRun, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι φίλοι των αθλημάτων της κολύμβησης και του τρεξίματος την Κυριακή 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης κοινής προπόνησης και ανταλλαγής απόψεων.

Σημείο συνάντησης ήταν η οργανωμένη πλαζ της Βουλιαγμένης, με αρκετούς από τους συμμετέχοντες να έρχονται με το ζευγάρι τους και άλλοι μόνοι τους, ώστε να βρουν το ζευγάρι τους μέσα από αυτή την συνάντηση ανθρώπων που ενδιαφέρονται για το σπορ.

Στόχος μας είναι η καθιέρωση τέτοιων συναντήσεων, κάθε 15 μέρες (ή και πιο συχνά αν έτσι προκύψει από την ομάδα), με σκοπό μία κοινή προπόνηση εξοικείωσης μεταξύ των ζευγαριών. Στις συναντήσεις αυτές δεν υποκαθίσταται ο ρόλος του προπονητή. Κάθε ζευγάρι ή συμμετέχων μπορεί να έρθει με τον προπονητή του. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Στην αρχή και στο τέλος της συνάντησης γίνεται συζήτηση πάνω σε σχετικά θέματα, όπως π.χ. του εξοπλισμού, παρουσία και των βετεράνων του SwimRun της Ύδρας που, επίσης συμμετάσχουν.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να δοθεί η ευκαιρία σε εκείνους που επιθυμούν να εισέλθουν στο σπορ, να λάβουν ό,τι πληροφορία χρειάζονται, τόσο από την TRIMORE που διοργανώνει το SwimRun Hydra, όσο και από αθλητές που έχουν σχετική εμπειρία, αλλά και προπονητές που ήδη εργάζονται με τους αθλητές τους στο σπορ.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσει ένα ζευγάρι, σε πραγματικές συνθήκες, τις τρεις παραμέτρους που δύσκολα έχει τη δυνατότητα: εξοπλισμός, συνεργασία με τον συναθλητή και αλλαγές, ενώ παράλληλα μπορεί να ρωτήσει για τυχόν απορίες που του έχουν δημιουργηθεί και ταυτόχρονα να φέρει κοντά μεμονωμένους SwimRunners που αναζητούν το ταίρι τους.

Η πρώτη εφαρμογή του σπορμε τους αυστηρούς όρους του ÖTILLÖ στη Μεσόγειο, ξεκίνησε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ύδρα, το Νοέμβριο του 2018. Φέτος, το TRIMORE SwinRun Hydra θα πραγματοποιηθεί στο νησί του Αργοσαρωνικού στις 20-22 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για έναν αγώνα με πολλές ιδιαιτερότητες και προκλήσεις, καθώς οι αθλητές συμμετέχουν σε ζευγάρια και αγωνίζονται σε εκτός δρόμου διαδρομές τρεξίματος και κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης, με συνεχείς εναλλαγές από το ένα άθλημα στο άλλο, δεμένοι μεταξύ τους με ελαστικό σκοινί.

Η ομάδα SwimRun Hellas στοFacebook, ήδη μοιράζεται πληροφορίες, εμπειρίες και γνώση για το σπορ και υποδέχεται θερμά κάθε νέο μέλος, μελλοντικό SwimRunner ή/και πρεσβευτή του σπορ.