Τι λένε τα τελευταία νέα από Ημιμαραθώνιο Σπερχειάδας? 31/5/2020 Νέα ημερομηνία

Όπως μαθαίνουμε από την Οργανωτική επιτροπή του Ημιμαραθωνίου , λίγες πινελιές έμειναν για να ολοκληρωθεί ο ανοιξιάτικος “πίνακας” του Σπερχειού και του αγώνα του. Ας μάθουμε τι λέει ο άνθρωπος που τον σκέφτηκε. Ο εμπνευστής Γιάννης Κατσίκας.

Είμαστε απολύτως έτοιμοι να υποδεχτούμε τους δρομείς , τους συνοδούς τους επισκέπτες αλλά και τους συντοπίτες μας, σε αυτή την αθλητική γιορτή που διοργανώνουμε στην περιοχή μας. Φέτος με την ενεργή συμμετοχή της νέας Δημοτικής αρχής , μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως τα πράγματα όσον αφορά τα οργανωτικά αρχίζουν να βελτιώνονται. Αυτό βέβαια είναι κάτι που δεν αφορά τους δρομείς, αλλά για αυτούς γίνεται. Και είναι θετικό.

Γιάννη, τι έχουμε προβλέψει για τους επισκέπτες ? Τι έχετε κανονίσει για μετά τον αγώνα ?

Οι περισσότεροι πλέον έχουν μάθει , πως το σήμα κατατεθέν είναι το κοκορέτσι. Άρα δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την πλατεία οι μυρωδιές και τα γλυκάδια. Για την φιλοξενία εμείς προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Αυτό όμως είναι κάτι που θα πρέπει να ρωτήσετε τους δρομείς που έχουν έρθει στην διάρκεια των περασμένων ετών. Εμείς πάντως από το προηγούμενο βράδυ θα περιμένουμε τον κόσμο για να κάνουμε και ένα πάστα πάρτι στην πλατεία της Σπερχειάδας, να γνωριστούμε , να ανταλλάξουμε απόψεις και να πάρουμε δυνάμεις για την επόμενη μέρα .

Γιάννη, βοηθάνε οι επαγγελματίες στην προσπάθεια που κάνετε ? Συνεισφέρουν με κάποιον τρόπο ? Δωροθεσία, χρήματα, εθελοντισμό ?

Οι επαγγελματίες έχουν καταλάβει πως οι δικές μας προσπάθειες ωφελούν όλη την ευρύτερη περιοχή. Ο καθένας με τον τρόπο του, βρίσκεται δίπλα μας. Άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο και σίγουρα όχι όλοι, είναι στο πλευρό μας και αυτό τους τιμά και τους ευχαριστούμε.

Τί έχει όμως να μας πει , ο Υπεύθυνος της διοργάνωσης Δημήτρης Κοτορλός ? Δημήτρη, τι έχεις αναλάβει για την φετινή διοργάνωση και σε ποια σημείο έχεις προχωρήσει 2 μήνες πριν τον αγώνα;

Για τον 5ο Ημιμαραθώνιο Σπερχειού τα καθήκοντα που μου έχουν ανατεθεί από την Οργανωτική Επιτροπή είναι ως Υπεύθυνος Διοργάνωσης.
Οι εργασίες για τον Ημιμαραθώνιο και τους παράλληλους αγώνες των 5km, 7.8km καθώς και για τους παιδικούς αγώνες 1100μ&1600μ, βρίσκονται στο τελικό στάδιο.
Έχουν ανατεθεί καθήκοντα σε υπεύθυνους διαδρομών και σε εθελοντές, έχουν δοθεί οδηγίες και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή τους. Η επικοινωνία και η προβολή είναι οι τομείς που έχουμε ρίξει το περισσότερο βάρος και είμαστε σε επαφή με Συλλόγους και αθλητές για όποια διευκρίνηση και παρακολουθούμε την ροή των εγγραφών.

Έρχονται δρομείς από πολλά μέρη της Ελλάδος.
Αν κάποιος είναι ακόμη σε σκέψεις…. Αγώνας στην Αθήνα ή αγώνας στην Σπερχειάδα; Πως πείθουμε τους αναποφάσιστους;

Κάθε χρόνο υποδεχόμαστε αθλητές από πολλά μέρη.
Στο δρομικό κίνημα υπάρχουν πολλοί αγώνες- διοργανώσεις και η δική μας προσπάθεια έχει επικεντρωθεί στο να καταφέρουμε να προσελκύσουμε αθλητές ώστε να επιλέξουν τον Ημιμαραθώνιο Σπερχειού για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και για όσα τον πλαισιώνουν τόσο κατά την διάρκειά του όσο και μετά από αυτή. Πραγματικά θα απολαύσουν υπέροχες διαδρομές διασχίζοντας την κοιλάδα του Σπερχειού, θα θαυμάσουν ανοιξιάτικα τοπία εξαιρετικής ομορφιάς και θα εντυπωσιαστούν απ’ τη γενναιοδωρία σε κάθε επίπεδο, έμψυχο κ άψυχο. Αναδεικνύουμε ταυτόχρονα ιστορικά και φυσικά σημεία  που υπάρχουν και  προσφέρουμε μια ιδιαίτερη ρουμελιώτικη φιλοξενία. Δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε λεπτομέρειες περισσότερες για να αφήσουμε να λειτουργήσει και το στοιχείο της έκπληξης!!
Τέλος ευελπιστούμε ο 5ος  Ημιμαραθώνιος Σπερχειού να είναι ένας ακόμη πιο πετυχημένος και οι μέχρι τώρα ενδείξεις δεν μας διαψεύδουν.

Για εγγραφές στον ημιμαραθώνιο, πατήστε ΕΔΩ

Για εγγραφές στον αγώνα των 5χλμ , πατήστε ΕΔΩ