Στον Μυστρά της Αίγινας

Μια ξεχωριστή απόδραση με την ομάδα της Healthy life.

Παλαιοχώρα / Ναός Αφαίας / Αγία Μαρίνα 💦⛱
3 διαμάντια του νησιού σε μία εξόρμηση γιατί το καλοκαίρι συνεχίζεται και εμείς σαλπάρουμε!

💎Η πεζοπορία στην Παλιαχώρα στα μεσαιωνικά εκκλησάκια,🏘 θα σε κάνει να νιώθεις σαν να κάνεις ένα ταξίδι στον χρόνο πίσω στην εποχή των πειρατών, των Ενετών, του Βυζαντίου και των Οθωμανών.Πρόκειται για ένα μεσαιωνικό χωριό που χτίστηκε τον 9ο αιώνα και υπήρξε πρωτεύουσα του νησιού μέχρι το 1826. Η ενέργεια στην Παλαιωχώρα είναι μοναδική…  την αισθάνεσαι καθώς περιπλανιέσαι ανάμεσα στις 38 εκκλησίες που έχουν απομείνει σήμερα, από τις 366 συνολικά, μία για κάθε μέρα του χρόνου!

💎Ο ναός της Αφαίας🏛 είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα, που μπορεί κανείς να δει στο νησί της Αίγινας. Έχει χτιστεί πάνω σε λόφο 160 μ, περιτριγυρίζεται από πεύκα και ξεχωρίζει για τη μοναδική ενέργειά του.Η αρμονία του Ναού και αυτή σε σχέση με την ομορφιά του τοπίου, δημιουργούν μια ιδιαίτερη δυναμική που ο επισκέπτης αισθάνεται γρήγορα. Ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης λέγεται ότι στηρίχθηκαν σε αυτό το πρότυπο ναού, προκειμένου να σχεδιάσουν αργότερα τον Παρθενώνα.

💎Θα καταλήξουμε στην παραλία Αγία Μαρίνα 🌊☀️για την βουτιά μας. Νησί και μπανάκι πάνε μαζί! Δικαιολογημένα έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία. Η Αγία Μαρίνα, η πιο top παραλία του νησιού, θα μαγέψει τη ματιά σας. Και όπως λένε όλοι όσοι την έχουν επισκεφτεί: «Μια φορά δεν αρκεί». Η παραλία, σκέτο διαμάντι,  ξεχωρίζει για τη λευκή της αμμουδιά.

💎Θα έχουμε την τύχη, στην πόλη της Αίγινας, πριν την επιστροφή μας, να βρεθούμε στο φεστιβάλ φυστικιού που διοργανώνει ο δήμος του νησιού. Εδέσματα και καλούδια με βάση το φυστίκι, για να φύγουμε με τις πιο γλυκές φυστικο-αναμνήσεις απο το νησί με το πασίγνωστο φυστίκι Αιγίνης!!!

Υ.Γ. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΞΑΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Πάτησε στην φωτό για να δεις που θα σε πάμε.