“Στα μονοπάτια της Δονούσας”, τον Οκτώβριο,θα πας ?

Μέσα άμμος

John : Δονούσα. Ένας αγώνας που δίνει την δυνατότητα στον δρομέα της μεγάλης απόστασης, να δει όλο το νησί. Ηλία πως ξεκίνησε σαν ιδέα η πραγματοποίησή του εξ αρχής ?

Hlias : Η ιδέα πίσω από την πραγματοποίηση του αγώνα ήταν εξ΄ αρχής η ανάδειξη του δικτύου μονοπατιών της Δονούσας και η προσέλκυση επισκεπτών στο νησί μας off season μέσω μίας θετικής δράσης αθλητικού και περιβαλλοντικού περιεχομένου.Το χρωστάμε στον τεχνικό διευθυντή μας Γιάννη Πανουργιά, που πρώτος εντόπισε την ομορφιά της διαδρομής το 2017, μας το πρότεινε και μαζί από τότε το πραγματοποιούμε.

John : Έχετε καταφέρει έκπτωση για την μεταφορά μέσω της Blue Star Ferries για όλους τους δρομείς.Έχει γίνει κάτι αντίστοιχο και για τα καταλύματα ?
Hlias : Θα υπάρχει έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά για όλους τους συμμετέχοντες αθλητές. Οι τιμές στα καταλύματα εκείνη την εποχή μέσα Οκτώβρη είναι ήδη αρκετά οικονομικές και οι επιλογές αρκετές. Στο site μας αναφέρονται όλες οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. 

Σε αυτό το σημείο, δείτε λίγο από την διαδρομή, τις όμορφες στιγμές του 2019 και συνεχίστε την ανάγνωση και γραφτείτε στο κανάλι μας….

John : Ποιο είναι το ωραιότερο σημείο της διαδρομής για εσένα και πως θα το καταλάβει ο δρομέας που θα έρθει για πρώτη φορά ?

Hlias : Όλη η διαδρομή αποτελεί μία ενιαία εικόνα ομορφιάς με το χαρακτηριστικό να είναι πως από όλα τα σημεία φαίνεται η θάλασσα!Ποιο σημείο τώρα είναι ομορφότερο; Η κορυφή Πάπας από όπου φαίνεται όλο το Αιγαίο 360 μοίρες; Ο Φάρος της Καλοταρίτισσας με όλο το απέραντο γαλάζιο μπροστά σου; Η Πηγή στο Μερσήνι με το κρυσταλλένιο τρεχούμενο νερό κάτω από τον πλάτανο; Ή οι έξι παραλίες που διασχίζει ο δρομέας όπου ρίχνεις κι μια βουτιά αν δεν κυνηγάς χρόνους και επιδόσεις; Δύσκολο να απαντηθεί. Θέλω ο κάθε αθλητής να βρει τα δικά του υπέροχα σημεία και είμαι σίγουρος πως αυτά θα είναι πολλά!

Κέδρος

John : Κάθε αγώνας βασίζεται στον εθελοντισμό και την προσωπική εργασία για ώρες και μέρες.Εσείς πως έχετε στήσει την ομάδα δράσης ? 

Hlias : Η μεγάλη δύναμη του αγώνα της Δονούσας είναι το τοπικό δίκτυο εθελοντών το οποίο τρεχει τη διοργάνωση. Όλοι οι νέοι του νησιού, οι μαθητές, οι καθηγητές τους, οι μόνιμοι κάτοικοι, οι παραθεριστές, οι επιχειρηματίες όλοι μαζί με σύμπνοια και πολύ κέφι συνεργαζόμαστε για την άρτια διοργάνωση. Το μυστικό είναι πρώτα να περνάνε καλά οι εθελοντές!Πίσω από όλον αυτό το συντονισμό βρίσκεται ο υπερδραστήριος Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δονούσας ΠΟΣΕΙΔΩΝ, σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματιών Δονούσας και την Ένωση Δονουσιωτών Κυκλάδων.

 

Φάρος

John : Τελικά το ψηλότερο σημείο του νησιού, είναι η κορυφή Πάπας ?

Hlias : Εμείς μεγαλώσαμε ξέροντας ότι ο Πάπας είναι η ψηλότερη κορυφή της Δονούσας! Στη συνέχεια προέκυψε πως η Βάρδια (το διπλανό βουνό) είναι ίσο μπορεί και ψηλότερο! Τι να πώ… Σας παραπέμπω στη Γεωγραφική Υπηρεσία του Στρατού που έφτιαξε και τα κολωνάκια στις δύο κορυφές.


John : Στην Πανοταρίτισσα, με πότησαν ρακί το 2019 και δεν μου βγήκε σε καλό.Θα έχει ξανά εκεί το ίδιο step, ο Γιάννης και η παρέα του ?

Hlias : Ναι, το step της Καλοταρίτισσας το προτείνουμε για ένα διάλλειμα ρακής λίγο πριν την απαιτητική συνέχεια. Ο Γιάννης και όλη η παρέα θα είναι εκεί, μόνο που λίγο προσοχή γιατί φέτος τα γράδα βγήκαν λίγο ανεβασμένα!


 John : “After race party” το βραδάκι με γλέντι και βιολιά ?  Na ξέρω για να κάνω τις χορευτικές μου προπονήσεις.

Hlias : Πάντα κλείνουμε με ένα γλυκό παραδοσιακό γλέντι το βράδυ μετά τον αγώνα. Λαούτα, σαντούρια και βιολιά σε σκοπούς αιγαιοπελαγίτικους και μικρασιάτικους. Για αυτό προπονήσου στο τρέξιμο, αλλά προπονήσου και στο χορό!

John : Ηλία, κλείνουμε με την εξής ερώτηση.Το ποδοσφαιράκι υπάρχει ακόμη στον Πολιτιστικό Σύλλογο που γίνεται η ενημέρωση ?
Καλή επιτυχία Ηλία σε εσένα και τους συνεργάτες σου και όλα να πάνε βάση σχεδιασμού.

Hlias : Το ποδοσφαιράκι Γιάννη βρίσκεται ακόμα στο χώρο όπου γίνεται η τεχνική ενημέρωση το απόγευμα της Πρασκευής. Μόνο που ο πίσω δεξιά κόκκινος παίχτης έσπασε και τον έχουμε αντικαταστήσει με ένα μανταλάκι. 😅 Ελπίζω αυτό να μην είναι πρόβλημα για σένα!

John : Καλά που μου το είπες, να πάρω την αντίπαλη επίθεση, να έχω να κάνω με έναν αμυντικό λιγότερο . 🙃 Ηλία έρθουμε , δεν έρθουμε, εμείς ξέρουμε πως φτιάχνετε κάτι πολύ όμορφο στο νησί και ευχόμαστε όσοι έχουν αφήσει ημέρες αδείας για υπόλοιπο, να εκμεταλευτούν αυτή την ευκαιρία να έρθουν να τρέξουν στα “Μονοπάτια της Δονούσας. 🎯

Hlias : Γιάννη μου σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και να ξέρεις σας περιμένουμε όλους….. 👌