Ρωτήσαμε κι εκείνοι μας απάντησαν! Τυρός Τρίαθλον..

Δέκατη επέτειος του τριαθλητικού αγώνα στον Τυρό Αρκαδίας. Τι περιμένετε ως διοργανωτές ?

Αυτό που περιμένουμε είναι να δουμε αγαπημένους ανθρώπους – φίλους και να γνωρίζουμε και άλλους ανθρώπους – αθλητές και τους φίλους τους που θα έρθουν φέτος τον Τυρό Αρκαδίας για το 10ο τρίαθλο sprint..

Tο ταξίδι ξεκίνησε το 2012 και χάρης την δική σας στήριξη συνεχίζετε.. Είμαστε από τους πρώτους διοργανωτές  Αγώνων Τριάθλου στην Ελλάδα. . Σκοπός μας είναι να βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο με τις δικιές σας υποδείξεις και να ξανάρχεστε στο χωριό μας και ως επισκέπτες..

Η ομάδα δράσης του Τυρού «α χώρα νάμου» , οργανώνει και πραγματοποιεί αθλητικά , πολιτιστικά και άλλα γεγονότα. Θεωρείτε πως μέσα στο διάστημα που δραστηριοποιείστε, έχετε αναδείξει το μέρος που αγαπάτε και ζείτε ?

Η ΚΟΙΝΣΕΠ ” Α χώρα να μου ” που στην τσακώνικη γλώσσα σημαίνει ” Η χώρα μου” διοργανώνει εκτός από αθλητικές εκδηλώσεις πολιτιστικές και ασχολείται και με τον τουρισμό και ειδικότερα με τον αθλητικό τουρισμό. Σίγουρα έχουμε κάνει σημαντικό έργο στο κομμάτι διαφήμισης της περιοχής μας και αυτό γιατί χρησιμοποιούμε όλα τα σύγχρονα μέσα προβολής των εκδηλώσεων μας ( social – site – ηλεκτρονική διαφήμιση – site πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας – εφημερίδες – περιοδικά – τηλεόραση) και το tyrostriathlon το tyrosrun το tyros sea festival εμφανίζονται υψηλά στις μηχανές αναζήτησης και αυτό είναι απόρροια της σωστής δουλειάς που κάνουμε σε αυτό τον τομέα. Με αυτόν τον τρόπο επιστρέφουμε κατά κάποιο τρόπο  πίσω στον τόπο μας την αγάπη που του έχουμε. 

Το έχει αναγνωρίσει αυτό η τοπική κοινότητα (επαγγελματίες-ξενοδόχοι-καταστήματα), όσο και οι αρμόδιοι φορείς της πολιτείας ?

Μετά από 5 χρόνια ( που έχουμε την ευθύνη τέλεσης του αγώνα) η τοπική κοινωνία είναι κοντά μας πλέον και μας στηρίζει βοηθώντας με την συμμετοχή της στην καλή τέλεση του αγώνα, η δημοτική και η περιφερειακή αρχή είναι κοντά μας ως συν διοργανωτές. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε και στους εθελοντές μας οι οποίοι αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο στην ασφαλή τέλεση του αγώνα..

Σε αγωνιστικό επίπεδο, τι έχουμε να περιμένουμε για την φετινή χρονιά ? Θα γίνουν μάχες, στην θάλασσα και στον δρόμο του Τυρού ?

Στόχος μας για φέτος στο αγωνιστικό κομμάτι είναι να διοργανώσουμε έναν ασφαλή αγώνα να προσελκύσουμε αθλητές υψηλού επιπέδου ώστε να δουμε έναν όμορφο αγώνα με αγωνιστικό ενδιαφέρον.. Επίσης το γεγονός ότι κάποιοι αθλητές επιλέγουν τον δικό μας αγώνα για να ξεκινήσουν την ΤΡΙΑΘΛΗΤΙΚΗ τους διαδρομή αποτελεί για εμάς ένα ξεχωριστό κίνητρο. . Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι η παρουσία του ΙΩΝΑ και των αθλητών του αποτελεί για εμάς ένα ξεχωριστό γεγονός γιατί αυτά τα παιδια με τα κινητικά προβλήματα ή με προβλήματα όρασης, δίνουν σε όλους εμάς ένα τεράστιο μάθημα για την ζωή.. 

Τα Media, όπως το Instagram – Faceboοκ, παίζουν πλέον πολύ μεγάλο ρόλο στην επιλογή, αλλά και την ανάδειξη ενός αγώνα. Έχετε καλή σχέση με την συγκεκριμένη εναλλακτική ψηφιακή

δραστηριότητα?

Τα media και τα social  παίζουν πλέον καθοριστικό ρόλο τόσο  στην διαφήμιση όσο και στην ανάδειξη ενός αγώνα και για αυτό όλοι προσαρμοζόμαστε στα καινούργια δεδομένα και δημιουργούμε συνεργασίες προς αυτήν την κατεύθυνση . Ο ΤΥΡΟΣ αποτελεί έναν προορισμό τουριστικό και είναι ιδανικός τόπος για οικογενειακές διακοπές .. Είναι παραθεριστικό θέρετρο που προτιμούν άνθρωποι που επιζητούν ήσυχες διακοπές.

Ο αθλητής που επισκέπτεται τον Τυρό, τι άλλο έχει να δει ?

Προσπάθεια μας τα τελευταία χρόνια είναι να αναδείξουμε μέσω του αθλητισμού την περιοχή μας ως ιδανικό τόπο για αθλητικό τουρισμό γιατί  μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει την θάλασσα, για να γυμναστεί ( κολύμβηση – κανό καγιάκ θαλάσσης – ιστιοπλοΐα – wint surfing – κωπηλασία)  το βουνό για να κάνει πεζοπορία – ορεινό τρέξιμο – αναρρίχηση – ορεινή ποδηλασία.Οι προτάσεις μας είναι πολλές και υπάρχουν οι υποδομές ώστε να πραγματοποιηθούν. Εμείς είμαστε εδώ και για να υποστηρίξουμε όλες αυτές τις δράσεις αλλά και για να διοργανώσουμε πολλές από αυτές είτε μόνοι μας είτε με την συμμετοχή των συνεργατών μας.Η παραλία του ΤΥΡΟΥ (2000km) αποτελεί ιδανική πίστα για περπάτημα (24 ώρες την ημέρα ) για τρέξιμο, για κολύμβηση και κανό καγιάκ θαλάσσης..

Εγώ ξέρω για τα μονοπάτια (γιατί τα έχω τρέξει άλλωστε μαζί σας) , για αθλητικές δραστηριότητες (ποδήλατο-κανό κλπ). Τι τους προτείνετε ?

Η Ελλάδα είναι μία υπαίθρια αθλητική πίστα στην οποία μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει 365 ημέρες τον χρόνο για να πραγματοποιήσει όποια αθλητική δράση επιθυμεί.. Ο αθλητικός τουρισμός είναι το μέλλον της Ελλάδας. Και εμείς εδώ στην Κυνουρία το βιώνουμε με την δημιουργία του Αναρριχητικου πάρκου στο ΛΕΩΝΙΔΙΟΝ όπου προσελκύει χιλιάδες αθλητές( όλο τον χρόνο) από όλον τον κόσμο και έχει αλλάξει πρός το καλύτερο την περιοχή μας. Η δημιουργία του καταδυτικου’ πάρκου στον ΤΥΡΟ  είναι η επόμενη κίνηση που εδώ και χρόνια προσπαθεί η δημοτική αρχή να υλοποιήσει που αν συμβεί η Νότια Κυνουρία θα αποτελεί τον ορισμό του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. 

Οι αγώνες στην χώρα μας, όσο πάνε και γίνονται περισσότεροι. Δρόμος, βουνό, νησί, τρίαθλο. Έχει βάλει το Tyros Triathlon τις «βάσεις» για το μέλλον ?

Πιστεύουμε ότι έχουμε βάλει τις βάσεις για το Τρίαθλο 🏊🏃🚴 στην Κυνουρία και μας ευχαριστεί το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι αθλητές από την περιοχή μας συμμετέχουν στους αγώνες μας. Το τρίαθλο σαν άθλημα ταιριάζει στην  ιδιοσυγκρασία του Έλληνα γιατί το ανάγλυφο της Ελλάδας είναι Τριαθλητικό και η κολύμβηση η ποδηλασία και το τρέξιμο  αποτελούν μέρος των συνηθειών του ΄Έλληνα.. Τέλος σας προσκαλούμε στον δικό σας αγώνα που θα λάβει μέρος στον Τυρό Αρκαδίας στις 18/9 την Κυριακή το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση στις 9πμ στο γνωστό μέρος στο λιμάνι του Τυρού κάτω από την εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα..Ο φετινός αγώνας μας έχει εκτός από το τρίαθλο και άλλες αθλητικές δράσεις έχει όμως και πολιτιστικές εκδηλώσεις έτσι δημιουργήσαμε ένα  τριήμερο 16-18/9 με αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις και είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.. 

Να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία και να εξελιχθούν όλα με ασφάλεια και ας συνεχίσουν οι προπονήσεις γιατί….οι μέρες πλησιάζουν.

Την συνέντευξη επιμελήθηκα εγώ , ο #runinspector και την ενημέρωσή σας, ανέλαβε ο Δημήτρης Λαλουδάκης.

Follow me, on Youtube & Instagram.