Οι διαδρομές των αστεριών

Ένας ιδεολόγος πολιτικός και μια διάσημη τραγουδίστρια της Όπερας συναντιώνται στο σταυροδρόμι του έρωτα και προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους τις πληγές από το παρελθόν, που ξεκινάει από τις ρίζες τους.
Η έλξη κι ο θαυμασμός φέρνει κοντά τον έναν στον άλλον, αν και ανήκουν σε δυο διαφορετικούς κόσμους. Θα βγει άραγε ο έρωτας νικητής στην προσπάθεια να τους ενώσει; Θα ξεπεράσει η δύναμή του τους στόχους και τις αξίες του και των δυο τους ή θα καεί στη λάμψη από το φως των αστεριών;

 Η Μαρία Κακαβογιάννη

γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Λογοτεχνία στην Αθήνα και στη Βέρνη. Εργάστηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Αρθρογραφεί στο περιοδικό Ελληνικά με έδρα την Ελβετία, το οποίο απευθύνεται στους Έλληνες της διασποράς και στους ελληνομαθείς. Το 1983 βραβεύτηκε στον πρώτο λογοτεχνικό διαγωνισμό του Υπουργείου Συγκοινωνιών για το ποίημα της Πίσω από τα Κάγκελα, αφιερωμένο στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου. Έργα της η σειρά Δροσοσταλίδες (ποίηση), Σκίννυ (παιδικό με αναφορά στα αδέσποτα ζώα), Ο Πατέρας της `Αννας (με αναφορά στα συναισθήματα ενός θετού πατέρα) και Ένας Χρόνος Θύελλα (με αναφορά στην εργαζόμενη γυναίκα και στον ρόλο της στην οικογένεια) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός. Το βιβλίο αυτό παρουσιάστηκε στο Τορόντο του Καναδά από το γυναικείο τμήμα του Απόδημου Ελληνισμού, στη Λέσβο, υπό την αιγίδα της Νομαρχίας, και στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Επίσης κυκλοφορεί το βιβλίο της Πικρό μέλι στα χείλη. Είναι παντρεμένη και μητέρα μιας κόρης.