Οι αγώνες όπως τους ξέραμε θα επιστρέψουν…..

Είμαστε όμως κι εμείς “έτοιμοι” να τους υποδεχτούμε ?

Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε κεφάλι από την καραντίνα που επιβλήθηκε “για καλό σκοπό βέβαια” σε όλη την επικράτεια και οι σκέψεις για αγώνες και εξοπλισμό , είναι πάντα σε προτεραιότητα.Αφού βέβαια λύσουμε το οικονομικό μας και τα της διαβίωσης . Γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που ψάχνουν για δουλειά και υποφέρουν οικονομικά. Όμως ας το ξεπεράσουμε για λίγο για να μην μας “ρίξει”.

Ας υποθέσουμε λοιπόν πως το 6 του 13033, λειτούργησε αποτελεσματικά και κάποιοι θα κρατήσουν τις αγαπημένες συνήθειες του εγκλεισμού.Ήρθε η ώρα να τους βοηθήσουμε να εξοπλιστούν κατάλληλα, γιατί και οι αγώνες με τον έναν ή άλλο τρόπο θα αρχίσουν να διοργανώνονται ξανά. Ο χρόνος πλησιάζει….

Καλοκαίρι, θάλασσα, αέρας, βόλτα, βαρκάδα, κολύμπι , άντε και λίγο τρέξιμο…Ποδήλατο έχεις ? Θα σου άρεσε να ποδηλατείς στο βουνό ? Θα ήθελες να δοκιμάσεις τις δυνατότητές σου σε έναν αγώνα τριάθλου, αλλά σε βαθμό που θα ήξερες πως θα τα καταφέρεις ? Μου φαίνεται λέω πολλά και “πλατιάζω”. Πάμε λοιπόν….

Ξεκινάω με την φίλη Ιωάννα , που με αφορμή τις απαντήσεις της, θα πάρουμε “πάσα” για να σας γνωρίσουμε και κάποιους επαγγελματίες του χώρου.Θα ντύσουμε το άρθρο με μια απλή και αγνή αθλήτρια και όχι με πρωταθλητή υπερ-αθλητή. Να το πάρουμε αλλιώς δλδ…

Ιωάννα

Ιωάννα μου, τι σε έκανε να ασχοληθείς με το τρίαθλο ?

Λοιπόν, εγώ τρέχω από το 2016, αλλά το 2018 άρχισα και να κολυμπάω γιατί μου αρέσει πολύ η κολύμβηση. Οπότε το 2019 αποφάσισα να συνδυάσω τρέξιμο-κολύμπι και πήγα στην Ψάθα στον αγώνα Ψάθαθλον για να κάνω ένα aquathlon. Εκεί λοιπόν έπαθα σόκ με το τρίαθλο. Είδα από κοντά τη φάση, τα ποδήλατα και το κλίμα και ξετρελάθηκα και λέω θέλω κι εγώ να το κάνω αυτό!

Είναι τελικά ένα κοστοβόρο πολυάθλημα ?

Το πρόβλημά μου ήταν (και είναι) ότι το τρίαθλο κοστίζει ακριβά. Ειδικά ο ποδηλατικός εξοπλισμός είναι δύσκολος. Κυκλικές προπονήσεις και αγώνες. Πάσα λοιπόν από την Ιωάννα και πάμε στον Χάρη και το Podilatodormio.gr

Χάρη πως πήγε η αγορά την εποχή του Covid-19 και αν έχεις, πρότεινε μας ένα καλό μοντέλο ποδηλάτου.

Η αγορά ξεπούλησε και πλέον έχει “στεγνώσει”. Πολύ λίγα ποδήλατα έμειναν απούλητα , οπότε το μόνο που μας κρατά αυτή την εποχή είναι το service και τα ανταλλακτικά. Για ποδήλατο θα είχα να προτείνω, ένα “καθαρόαιμο βουνού” , μέχρι να έρθουν ξανά τα τριαθλητικά και δρόμου και να το συζητήσουμε εκ νέου.

Bianchi Duel 29.0 Green

Ιωάννα , είναι τελικά ένα κοστοβόρο πολυάθλημα το τρίαθλο ? Ποια είναι η γνώμη σου ?

Εγώ προσπαθώ να κάνω τρίαθλο on a budget γιατί και δεν έχω πολύ χρήμα και έχω και παδί-οικογένεια-υποχρεώσεις. Πήρα ένα ποδήλατο που ήταν στα οικονομικά μου κυβικά ότι καλύτερο μπορούσα να πάρω και πορεύομαι με αυτό. Ξεκίνησα την ποδηλασία τον περασμένο Σεπτέμβριο ουσιαστικά. Επίσης αγόρασα και στολή κολύμβησης (wetsuit) κι αυτή on a budget.

Τι είπες τώρα… πάμε γρήγορα γρήγορα στον Γρηγόρη και το swimmingshop.gr . Γρηγόρη χρόνια στον χώρο. Θα μας υποδείξεις κάτι ανάλογο με αυτό που ανέφερε η Ιωάννα , για να καταλάβουμε και να μάθουμε ?

Γιάννη, σου στέλνω ενδεικτικά 2 λινκ , με στολές wetsuite , που βέβαια είναι κάποια από τα μοντέλα που έχουμε στο κατάστημα. Την ποικιλία και τις τιμές, μπορεί κανείς να τις δει στο ηλεκτρονικό μας site, ή να έρθει από κοντά και να συζητήσουμε τις ανάγκες του και τις οικονομικές του δυνατότητες. Εδώ είμαστε εμείς για όλους..

Advance Men από την ZONE3 Alpha Woman από την HUUB

Advance men
Alpha Woman

Ιωάννα μου μετά από αυτή την απαραίτητη παρένθεση, επανέρχομαι για να μου πεις, για τα υπόλοιπα έξοδα που έκανες για εξοπλισμό.

Κοίτα, αγόρασα και ένα τριαθλητικό ρολόι γιατί αυτό που είχα δεν υποστήριζε κολύμβηση. Από την στιγμή που θέλω να ξέρω, το ρολόι κρίνεται απαραίτητο.

Εδώ , θα το πάρω πάνω μου και θα σας προτείνω να επισκεφτείτε το Site της Polar και να διαλέξετε ένα από τα μοντέλα της. Και επειδή η Polar είναι πρωτοπόρος , θα έχετε διαλέξει το καλύτερο. Ας δούμε μαζί το Vantage M

Vantage M

Ακόμη ένα απαραίτητο αξεσουάρ όμως για τριαθλητές είναι και ο δρομικός εξοπλισμός. T-shirt , κολάν, παπούτσια. Εκεί Ιωάννα , πως τα βλέπεις τα πράγματα ?

Είπαμε πως το κόστος είναι ένα μεγάλο θέμα, γιατί το τρίαθλο έχει πολύ εξοπλισμό. Δεν είναι σαν το τρέξιμο που τη βγάζεις καθαρή με ένα καλό ζευγάρι παπούτσια. Οπότε αν δεν έχεις χρήμα να διαθέσεις, επειδή οι επιδόσεις σου εξαρτώνται κατά πολύ από τον εξοπλισμό σου, τότε πρέπει να συμβιβαστείς με τη χαρά της συμμετοχής, που για μένα είναι η πραγματικότητά μου έτσι κι αλλιώς. Δεν θα μπορούσα να κυνηγήσω επίδοση ακόμα κι αν είχα καλύτερο εξοπλισμό. Ένα καλό όμως t-shirt, δεν είναι απλά όμορφο, αλλά σε προστατεύει κιόλας. Έχεις να προτείνεις κάτι δλδ ?

Θα στο πω ευθέως… new-life.com.gr . Θα μπεις, θα δεις, θα αγοράσεις. Και αν θες , πες πως είσαι δική μου… εκεί “πιάνει”… Είναι δικός μας άνθρωπος ο Leonard. Ρίξε μια ματιά για να καταλάβεις…

Compressport V3 Tri tank

Compressport V3 Tri Tank

Compressport V3 Tri aero

Compressport V3 Tri aero

Κλείνουμε Ιωάννα μου , αλλά εγώ θα επανέλθω. Κυκλικές προπονήσεις και αγώνες. Τα πρώτα ισχύουν. Τους αγώνες μας τους έκοψαν. Σου λείπουν ?

Τώρα έθιξες, ένα άλλο θέμα. Τις προπονήσεις. Αυτές αυξάνουν εκθετικά τις ώρες ενασχόλησης. Ακόμα και για ένα sprint τρίαθλο (που εγώ εκεί στοχεύω προς το παρόν) χρειάζεται περισσότερος χρόνος προπόνησης από το ένα άθλημα μόνο του. Αλλά το υποστηρίζω και ελπίζω. Ναι, οι αγώνες μου λείπουν. Εννοείται.

Θα κλείσω αυτή τη mini παρουσίαση και της Ιωάννας , αλλά και των επαγγελματιών , που θα ανανεώσω το ραντεβού μαζί τους, όπως και λέγοντας πως στην πορεία θα προσθέσουμε και άλλους.

Είπαμε , το τρίαθλο είναι ένα άθλημα που ίσως κοστίζει , αλλά αποζημιώνει, αυτόν που το επέλεξε. Να σου θυμίσω , πως σίγουρα θες κράνος , θες παπούτσια για τρέξιμο, θες αξεσουάρ , θες διατροφικά, αλλά σήμερα κάναμε την πρώτη προσέγγιση του θέματος. Θα έχουμε και συνέχεια… θα σου προτείνουμε και αγώνες…. θα πάρουμε και την άποψη και άλλων απλών αθλούμενων τριαθλητών και όχι μόνο των πρωταθλητών. …. υπομονή. Κάνε εσύ την αρχή και εδώ είμαστε.  Καλό “serfing” στις ιστοσελίδες που σας προτείναμε….

Ακολουθήστε μας στο Instagram , στο Youtube στο Facebook .