“Παρεμπιπτόντως, αυτή είναι η Ελλάδα” – Κως.

Και κάπως έτσι τα ταξίδια συνεχίζονται…Ένα βίντεο με εικόνες, νέα , πληροφόρηση , γνώση και θάλασσα.

Όλα τα όμορφα σενάρια, ξεκινούν από μια ιδέα, που ο συγγραφέας με την πένα του ή με το κομπιούτερ του για ευκολία , αρχίζει να γράφει και να σβήνει. Ένα όνομα όμως , που έχει βασικό ρόλο στην υπόθεση, δεν θα αλλάξει ποτέ. Η Blue Star Ferries . H συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή εταιρεία , στέκεται ακόμη μια φορά στο πλευρό της B.F.P. Productions και με την ευγενική της χορηγία, πραγματοποιήθηκε το ταξίδι μας.

Κως. Ένας τόπος που διαφημίζει την χώρα μας σε όλη την υφήλιο. Μια μαγευτική γωνιά της Ελλάδας , με εξαιρετική ιστορία , πανέμορφες παραλίες, ιστορικής σημασίας μνημεία , με γραφικά στενά και τουριστικούς προορισμούς . Κάτι ξεχωριστό συμβαίνει όμως εκεί. Ποδήλατα. Πολλά ποδήλατα. Πάρα πολλά ποδήλατα κυκλοφορούν στους ειδικά σχεδιασμένους ποδηλατόδρομους. Μιλάμε βέβαια για την χώρα του νησιού, την πόλη της Κω.

Και αν στο κέντρο της Αθήνας το να περάσεις από διάβαση πεζών , είναι σαν να παίζεις κορώνα γράμματα την ζωή σου, εκεί ο οδηγός σταματά στα 3 μέτρα και περιμένει. Περιμένει τον πεζό να διαβεί με την ησυχία του και να πάει στον προορισμό του. Μέχρι και εμείς, οι “έξυπνοι” πρωτευουσιάνοι, το καταλάβαμε και συμορφωθήκαμε αμέσως. Εύγε….

Μεταξύ πολλών, ξεχωρίσαμε. Το Broadway Restaurant , στην πόλη της Κω, λίγο πιο μακρυά από το τουριστικό παραλιακό μέτωπο του νησιού, αλλά με ένα δημιουργικό μενού, που για να το γευτείς στο φόρτε του καλοκαιριού, θα πρέπει να έχεις φροντίσει και να κάνεις κράτηση. Η κουζίνα του Chef Γιάννη Παπακωνσταντίνου αποτελεί την ξεχωριστή γεύση του νησιού με πιάτα δημιουργικά , όσο και απλά της καθημερινής μας “πραγματικότητας”. Η δικαίωση για τον ίδιο και την ομάδα του , ήταν η φετινή βράβευση από το περιοδικό Αθηνόραμα, με το Greek Cuisine Award 2021.

Τυροκομείο Γιάννου. Μια ακόμη ξεχωριστή επιχείρηση της Κω, που κάνει αισθητή την παρουσία της στο νησί από το 1997, αλλά και μέσω γνωστών αλυσίδων super markets και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στην βιοτεχνία παραγωγής, μας φιλοξένησε ο Παναγιώτης , ο ιδιοκτήτης της μονάδας και μαζί με το προσωπικό του, μας έδειξαν και μας είπαν, κάποια από τα μυστικά προϊόντα που ετοιμάζουν. Ξεχωριστές γεύσεις που δεν πρέπει να αμελήσετε, είναι το βραβευμένο Κρασοτύρι και την Γραβιέρα τους. Διαβάστε και την εταιρική παρουσίαση του Τυροκομείου Γιάννου ΕΔΩ Είπαμε….τα βρίσκουμε και Αθήνα και Θεσσαλονίκη κ σε όλη την Ελλάδα μας.

Οινοποιείο και αμπελώνας Χατζηνικολάου. Ήταν ο πρώτος από όλους τους επαγγελματίες της Κω, που γνωρίσαμε, καθώς με το που έφτασε το πλοίο της Blue Star Ferries στο λιμάνι, τρέξαμε στην “χωράφα” του, να τον βρούμε. Ο Στηβ , διατηρεί ζωντανό το όνειρο του πατέρα του για ένα οινοποιείο στην Κω, μετά από ένα τραγικό γεγονός που τους σημάδεψε ως οικογένεια. Γελαστός, ευδιάθετος αν και η ώρα ήταν δύσκολη (06.30 το πρωί) , ομιλητικότατος και με ωραία φωνή. Βλέπετε το κύριο επάγγελμα πριν ασχοληθεί με τα κρασιά , ήταν το τραγούδι. Μην γελιέστε….ακόμη τραγουδά τα βράδια και μάλιστα σε κεντρικά κλαμπ του νησιού. Για τα κρασιά και τις περιπέτειες με τα παγώνια, εντός του βίντεο.

Ο Νίκος Διακαναστάσης, μαζί με τα αδέρφια του, παράγουν εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο , με την ονομασία “Alonaki” , από δικούς τους ελαιώνες που βρίσκονται σε 2 μέρη του νησιού. Επειδή όμως έχουν την γνώση και πιάνουν τα χέρια τους , ως παλιοί “καταδρομείς”, ασχολήθηκαν και με τα επιτραπέζια σταφύλια για πώληση και κατανάλωση εντός του νησιού, όπως και με την παραγωγή και επεξεργασία ντομάτας.Κάναμε την βόλτα μας , ανάμεσα στις ελιές, είδαμε την μοναδική καστανιά στο νησί, μαζέψαμε φασκόμηλο νόμιμα από το χωράφι τους και στο τέλος, αφού μας γέμισαν με σταφύλι για τον δρόμο της επιστροφής, κάναμε και μια βόλτα σε ένα ταβερνάκι στο ψηλότερο προσβάσιμο σημείο του όρους Δίκαιος. Το Μετόχι. Αν πάτε Κω, να φροντίσετε να ακολουθήσετε τα ίχνη μας….στο χώμα!

Η μετάβαση όπως κάναμε ήδη γνωστό στην Κω, έγινε με το Blue Star II, και αν και η διάρκεια του ταξιδιού, ήταν αναμενόμενα μεγάλη, με την καμπίνα μας και τις γεύσεις από τα εστιατόρια, ο χρόνος κύλησε γρήγορα. Μια που ξαπλώσαμε, μια που μας ξύπνησαν. Φτάσαμεεεεεεεε

Οι πληροφορίες που μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας , είναι … να επισκεφτείτε για ηλιοβασίλεμα την Ζια. Όλο το νησί πρέπει να ήταν στο γραφικό και πλακόστρωτο χωριό του νησιού, εκείνο το δειλινό.. Να επισκεφτείτε για μπάνιο και φωτογραφίες τον Άγιο Στέφανο στα νότια του νησιού. Λίγο μακριά, αλλά οι εικόνες , τα μνημεία του παλιού ναού, το νησάκι με τον Άγιο Νικάλαο , θα σας ανταμείψουν. Να νοικιάσετε ποδήλατο, γιατί το να πας στο νησί του ποδηλάτου, και να μην κάνεις ποδήλατο, θα είναι αμαρτία. Άλλωστε έτσι εμείς κινηθήκαμε μεταξύ των παραλιών του Αγίου Φωκά, στις Θέρμες και στην Λάμπη. Μας προσέχουν οι οδηγοί… μην φοβηθείτε ! Το να πούμε πως εντός του οικισμού της πόλης, επιβάλλεται να πάτε σε όλα τα μνημεία που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την ιστορία μας, περιττό. Η βραδυνή ζωή του νησιού και ο χαμός που γίνεται στα σοκάκια δεν σταματά ποτέ. Καφέ μπαρ, εστιατόρια,κλαμπ,παγωτατζίδικα,τουριστικά είδη. Τα πάντα σε αφθονία. Από την παλιά αγορά , να πάρεις βότανα , κρασί και λάδι από τους παραγωγούς που σας αναφέραμε και με το τηλέφωνο για stories και φωτογραφίες που θα κάνουν τους άλλους να ζηλέψουν . Όχι εμάς όμως.

Polar Grit X – Polar Ignite

Οι καταγραφές στις διαδρομές έγιναν με τα αξιόπιστα ρολόγια της Polar , Grit x και Ignite. Επισκεφτείτε την επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα για να δείτε όλα τα μοντέλα τους.

Μεταξύ των διαλλειμάτων, η Fast and Up, μας κράτησε δυνατούς με την πολυβιταμίνη της και τους ηλεκτρολύτες της. Μιλάμε γράψαμε χιλιόμετρα στο νησί μέσα σε 3 μέρες και νύχτες.

Ευχαριστούμε και πάλι την Blue Star Ferries για την ευγενική χορηγία και διεκόλυνση για ένα ακόμη ταξίδι μας στα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Ακολουθήστε μας στα δικά μας media

Λίτσα & John