Μια εκδρομή και ένας αγώνας στο Ζαγόρι. Απόλαυση. 💋 ⛰️

Γιατί όμως Ζαγόρι ? Απλά γιατί η ομορφιά του συγκεκριμένου σημείου της Ελληνικής επικράτειας, αξίζει να την περπατήσει, να την τρέξει και να την επισκεφτεί κάποιος, μία και δύο και παραπάνω φορές. Δες γιατί… ⬇️⬇️

Ένα σύντομο κλιπ με στιγμές από τον αγώνα

Γιατί Ζαγόρι race ? Eμ γιατί αύτος και αν είναι ένας λόγος για να ξεκινήσεις τα ταξίδια. Η αθλητική περιπέτεια. Το Ζαγόρι σαν αγώνας έχει 4 αγωνιστικές διαδρομές, μια πολύ απαιτητική αυτή των 80χλμ, μια δύσκολη, των 44χλμ,μια αρκετά ενδιαφέρουσα των 21χλμ και ας πούμε μια για το κοινό , αυτή των 10χλμ. Διαλέγεις και απλά πας.

Για να σας πω την αλήθεια, η ηθική αυτουργός της φετινής πρώτης επίσκεψης στον συγκεκριμένο αγώνα, ήταν η Ειρήνη Μπαμπαλή και το Outdoor Activity , το Irene’s Healthy Life. Εκείνη μας ξεσήκωσε, μας καθοδήγησε , μας φιλοξένησε και εμείς με την σειρά μας , κάπως σαν να ξυπνήσαμε από έναν πολυετή λήθαργο άρνησης. Και πόσο δίκιο είχε. Να την ακούτε την Ειρήνη….

Εγώ και ο μπακλαβάς μου… 😉

Έτσι λοιπόν, μόλις οδηγηθείς από Αθήνα (εμείς από εκεί πήγαμε, βέροι Αθηναίοι βλέπεις) θα πας να δεις και τα γιοφύρια της Ηπείρου, τους καταρράκτες, τα ποτάμια, τα ξωκλήσια, τα πανέμορφα χωριά και αν είναι να μείνεις σε σπίτι φίλου, να φορτώσεις και τρόφιμα απο  τα Γιάννενα, γιατί market στα Ζαγοροχώρια, δεν θα βρεις. Μετά θα το πληρώσεις ακριβά το λάθος….

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος , να αναφέρω, πως μεταξύ των δρομέων, υπάρχουν κάποιοι που κυνηγούν τους χρόνους τους, κυνηγούν τους καλύτερους από εκείνους δρομείς, εξαντλούν τις δυνάμεις τους για να καταφέρουν το καλύτερο ατομικό αποτέλεσμα μέσω μιας δύσκολης δοκιμασίας. Καλώς ή κακώς σε αγώνες βουνού, υπάρχουν και τραυματισμοί, άγαρμπες πτώσεις, «σούπες», «αγορές οικοπέδων» . Όσο λοιπόν αντέχεις, ολοκλήρωσε την προσπάθειά σου.  Αν δεις πως κάτι δεν πάει καλά, βγες από τον αγώνα και ενημέρωσε μέσω των εθελοντών τους διοργανωτές για να γνωρίζουν. Η εγκατάλειψη πολλές φορές είναι οδυνηρή αλλά και σωτήρια.  Μην ξεχάσω να αναφερθώ στους αθλούμενους , τους απλούς δρομείς, που τους αρέσει να προσπαθούν, να τρέχουν στα βουνά ή στους δρόμους, αλλά συγχρόνως έχουν τον χρόνο για μια φωτογραφία, για ένα όμορφο boomerang, για μια συζήτηση μέχρι τον τερματισμό. Εδώ είναι η κατηγορία μας. Η μαγεία της φύσης στο κινητό σου ή την gopro σου.

Η Λίτσα, κάπου κάπου κάνει πως τρέχει…😄

Τώρα για την διαδρομή και τα τοπία που προλάβαμε να δούμε εμείς στον “λιγοστό” αγώνα των 10χλμ, θα ήταν ιεροσυλία να κάνουμε αναφορά, όταν άλλοι έφαγαν τα βουνά με το κουτάλι. Όμως είχε την υψομετρική του των 420 περίπου μέτρων, το δρυοδάσος του , την αρχή του φαραγγιού του Βίκου, τις όμορφες παρέες που κάναμε , όπως και το χειροκρότημα της πλατείας κατά τα τελευταία μέτρα του τερματισμού μας. 

Εκκίνηση αγώνα 44χλμ

Ένας απλός θνητός σας λέει , να το απολαμβάνετε και όχι να εξαντλείστε. Να περνάτε όμορφα και να έχετε να θυμάστε την ομορφιά που είδατε και όχι την κούραση που τραβήξατε. Αυτά από τον #runinspector .

Η Λίτσα διαφημίζει το Polar Pacer Pro 🙃

Ολοκληρώνω την μίνι εξιστόρηση της πραγματικότητας, αναφέροντας πως ακόμη ένα μετάλλιο από εκείνα που δεν είχαμε , προστέθηκε στην όμορφη αλλά έτοιμη να γεμίσει μεταλιοθήκη μας από την GL Creations, πως επισκεφτήκαμε τα Ιωάννινα που μας μάγεψαν , επισκεφτήκαμε χωριά και
φύση για να κλείσουμε εκκρεμότητες και αντί για Αθήνα ο γυρισμός είχε προορισμό Ηγουμενίτσα. Όχι, δεν φεύγαμε για Κέρκυρα ή Ιταλία….απλά το μυαλό μας ήταν στα post και ο οδηγός μας μόνος. Συμβαίνουν αυτά γιατρέ μου…. 🤔

Ειρήνη και Λίτσα στο κόκκινο χαλί… 🥇

H καταγραφή των διαδρομών μας , έγινε με τον εξοπλισμό του Polar Grit X.

Η ενυδάτωση και η ενδυνάμωση, προήλθε από την συνεργό της Ειρήνης εταιρείςα συμπληρωμάτων διατροφής την Up Cycle Store , που φρόντισε και για εμάς. 

Πα΄΄υλος, ο γιατρός μας.

Εμάς μπορείτε να μας ακολουθήσετε στα δικά μας Media , όπως κι εμείς το ίδιο….

John Argiropoulos

⬆️⬆️⬆️⬆️

Litsa Zampoura

⬆️⬆️⬆️⬆️