“Με δύναμη από την Κηφισιά” αλλά προς Χαλκίδα στις 19/7.

Η ”Αλέκα” – Πέρη Καραμούζη – Μια γυναίκα γύρω στα 50, η μεγαλύτερη της παρέας, έχει κόρη την Ηλέκτρα. Είναι κολλημένη στο παρελθόν της και με τα lexotanil της. Είναι ερωτευμένη με τον Στέφανο, ο οποίος είναι τενόρος και ακούει όλη μέρα τις άριες του. Μεγαλοπιάνεται και πιστεύει οτι ο Στέφανος είναι καλύτερος κι απ τον Παβαρότι.. φυσικά δεν ισχύει αυτό. Για να τον ”βοηθήσει”, έτσι ισχυρίζεται, πήγε με τον μαέστρο της ορχήστρας… το έμαθε ο στέφανος.. χωρισαν και από τότε ακούει τις άριες και κλαίει..

Δείτε την συνέντευξη με την σκηνοθέτη της παράστασης Ιωάννα Μερκουριάδου και γνωρίστε και τις ηθοποιούς που την στελεχώνουν. Μετά συνεχίστε το διάβασμα….

Η “Φωτεινή” – Ευτυχία Ντούπη – μια γυναίκα γύρω στα 40, κολλημένη στο παρελθόν κι αυτή, νευρωτική, τα βλέπει όλα σα να παίζει σε θρίλερ, υπερβολική σε όλα της… Έχει τον Αντώνη, που είναι κολλημένος μαζί της και θέλει να την παντρευτεί αλλά αυτή δεν ξέρει τι θέλει.. Φοβάται τα πάντα, βλέπει παντού ”φαντάσματα”, νομίζει ότι η ζωή της είναι θρίλερ κι αυτή η πρωταγωνίστρια.Παθαίνει συνέχεια κρίσεις πανικού, θέλει να δραπετεύσει από το παρελθόν και πιστεύει πως η μόνη λύση να είναι να πάνε στην Ταϋλάνδη…
Η “Μάρω” – Ελεάνα Κεσκίνη – μια γυναίκα γύρω στα 40, κολλημένη με έναν παντρεμένο με παιδιά, που οι φίλες τον αποκαλούν χοντρό.. Θέλει κι αυτή να ερωτευτεί και να ξεφύγει απ’ τον χοντρό και γι αυτο πείθετε κι εκείνη να πάνε στην Ταυλάνδη. Όμως γνωρίζει ξαφνικά έναν τύπο, τον ”ξανθό” (ο οποίος πήγε στο κοσμηματοπωλείο της με γκόμενα) αλλά αυτή με τη μια φορά που τον είδε τον ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα – και καλά- και πιστεύει πως αυτός είναι ο έρωτας της ζωής της. Αυτός τη δουλεύει προφανώς και της λέει πως ταξιδεύει συνέχεια, γι αυτό λείπει. Αν και δεν ξέρει τίποτα γι’ αυτόν, ούτε καν το όνομά του, θεωρεί πως βρήκε τον έρωτα και γι αυτό τώρα πια αρνείται να πάει ταξίδι μαζί τους, κι έτσι έχει απίστευτες συγκρούσεις με τις άλλες με κωμικοτραγικούς διαλόγους.

και η “Ηλέκτρα” – Ελένη Κόλα – κόρη της Αλέκας, γύρω στα 19, αν και κηφισιωτάκι, κυκλοφορεί στα εξάρχεια κι έχει ανάλογο στυλ. Τα έχει με έναν πιτσιρικά αναρχικό, ο οποίος θέλει να γίνει σκηνοθέτης και κάνουν ταινιούλες αναλόγου στυλ με του δικού τους. Σε όλη τη διάρκει ακούει τις συζητήσεις τους, καθώς βρίσκεται κι αυτή στο σπίτι της μαμάς Αλέκας και θέλοντας να τις πειράξει, τους βάζει φυτιλιές για να γελάσει κι αυτές τα πιστεύουν και κάνουν σαν τρελές.Ενώ όμως στην αρχή τις κοροιδεύει στη συνέχεια φαίνεται να γίνεται ένα μ’αυτές και να αποκτά τις ίδιες νευρώσεις.

Που διαδραματίζονται όλα αυτά ?

Στην σκηνή του Θεάτρου “Περί-Τεχνών” στην Χαλκίδα , για μια παράσταση στις 19 Ιουλίου. Δεν νομίζω να μείνει κανείς απ’έξω….όλοι μέσαααα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Θέατρο Περι-Τεχνών παρουσιάζει την θεατρική παράσταση

‘’ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ’’

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ

Υπόθεση

Τέσσερις γυναίκες, ένα σαλόνι, πολλές εξαρτήσεις, ένα υποθετικό ταξίδι και μια βαλίτσα γεμάτη όνειρα κι ελπίδες. Αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το αριστούργημα του Δημήτρη Κεχαΐδη και της Ελένης Χαβιαρά, «Με δύναμη από την Κηφισιά». Ένα έργο που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, αντικατοπτρίζοντας τη σύγχρονη ζωή, τη μοναξιά, τους φόβους και την έντονη επιθυμία του ανθρώπου για ζωή. Τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, την κωμωδία και το δράμα, θαμπώνουν. Μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις και ξεκαρδιστικούς διαλόγους με κύριο θέμα συζήτησης τους άνδρες… παρέα με πολύ αλκοόλ, τσιγάρα και ηρεμιστικά ξετυλίγεται η ζωή αυτών των γυναικών, οι οποίες προσπαθώντας να βρουν τη δύναμη να δραπετεύσουν από το παρελθόν τους, καταλήγουν να πέφτουν με φόρα πάνω του.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφείς: Δημήτρης Κεχαΐδης – Ελένη Χαβιαρά

Σκηνοθεσία: Ιωάννα Μερκουριάδου

Φώτα –Ήχος: Κώστας Μπολίνης

Μουσική: Ιωάννα Μερκουριάδου

Σκηνικά: Αλέξανδρος Σιμιτζής

Επιμέλεια αφίσα- Πρόγραμμα : Patitiri design

Επιμέλεια Κουστουμιών : Πέρη Καραμούζη

Χτενίσματα:  Καλλιτεχνική ομάδα ‘’Beautifly by Vassia’’ Βάσια Γεωργουλία

Φωτογραφία:  Γιώργος Καπελές

Δημόσιες σχέσεις: Κατερίνα Γεωργίου

Οργάνωση Παραγωγής: Πέρη Καραμούζη

ΔΙΑΝΟΜΗ

Πέρη Καραμούζη – Αλέκα

Ευτυχία Ντούπη – Φωτεινή

Ελεάνα Κεσκίνη – Μάρω

Ελένη Κόλλα – Ηλέκτρα

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ  ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΩΡΑ 21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ευρώ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 8 ευρώ     Viva.gr