Μαραθώνιος Λεμεσού 2023. Βίντεο, εντυπώσεις και εν αναμονή του 2024… Enjoy !

5k City Race medal

Πολύ καλοί φίλοι, με ρωτάνε κάθε φορά που είναι να πάμε στην Κύπρο…είναι καλά εκεί ? Είναι καλά οργανωμένοι οι αγώνες ? Είναι εύκολες οι διαδρομές ? Και πάντα λαμβάνουν τις ίδιες απαντήσεις από εμένα, αλλά και όσους μας έχουν ακούσει και επισκέφτηκαν τον Μαραθώνιο της Λεμεσού, αλλά και εκείνον της Λάρνακας. Άλλωστε, με μία τόσο δυνατή ομάδα στην πρώτη γραμμή, όπως αυτή της Eleven Blue events, δεν μπορεί να περιμένει κανείς, κάτι λιγότερο.

Winners Ceremony

Στην περίπτωση τώρα της Λεμεσού, είχαμε φέτος την ευκαιρία, να δούμε περισσότερους από 9.000 δρομείς όλων των ηλικιών, αλλά και από 70 και πλέον χώρες, να καταλαμβάνουν θέση στις εκκινήσεις των αγώνων. Limassol Marathon 2023 και να σας πω μόνο, πως στο Corporate Run 5k, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί, έτρεξαν με τις εταιρείες τους, περισσότερα από 4.000 άτομα.

Δείτε το βίντεο παρακάτω και γράψτε και κάποιο σχόλιο, για να πάρει τα πάνω του, το “παιδί”. Πιάστηκε το χέρι μου λέμε επί 14 περίπου λεπτά, να καταγράφω. Αλλά άξιζε τον κόπο…..κάτι τέτοια είναι που με κάνουν να χαμογελώ κρυφά με τις επιτυχίες μου.

Half Marathon Finishers

H αλήθεια είναι, πως μόλις ξημέρωσε το Σάββατο 18 Μαρτίου, ο βροχερός καιρός με απογοήτευσε, όσο και με τρόμαξε. Θεώρησα πως αρκετοί θα έχαναν την διάθεσή τους για να βγουν να τρέξουν. Διαψεύστηκα και ξαφνιάστηκα. Στον δρόμο από το ξενοδοχείο όπου διαμείναμε για το τριήμερο , το “Καπετάνιος Οδύσσεια” (το οποίο προτείνω- δείτε την κριτική μου και φωτογραφίες) , ένιωθα πως ξεφυτρώνουν από παντού δρομείς. Αυτό που λένε οι παλιοί πως τα σαλιγκάρια βγαίνουν μετά την βροχή, τελικά ισχύει και για εκείνους που θέλουν να τρέξουν. Τώρα το διαπίστωσα εγώ και η Λίτσα μας….

Ήρθε όμως πολύ γρήγορα και η μέρα του μεγάλου αθλητικού γεγονότος της Κύπρου για τον Μάρτιο. Κυριακή πρωί στις 07.30 , εκκίνηση του Μαραθωνίου, 07.45 εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου και στις 08.00 εκκίνησαν οι δρομείς για τα 10 χιλιόμετρα. Με μία νέα διαδρομή, πολύ γρηγορότερη , με έναν εξαιρετικό καιρό που μία έκρυβε τον ήλιο, μία φυσούσε για να μας δροσίσει, μία μας ζέσταινε, πέρασαν τα λεπτά της δικής μου προσωπικής εμπειρίας, εύκολα και διαδραστικά.

Τραβούσα υλικό για τα βίντεο’ς, μιλούσα με τους φίλους Κύπριους δρομείς, χάζευα δεξιά και αριστερά, μέχρι να έρθει η ώρα του τερματισμού μου. Στο παραλιακό μέτωπο του παλιού λιμανιού, είχε στηθεί μια γιορτή, που περίμενε όλους εμάς που κάναμε τις δικές μας προσπάθειες.

Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους τ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας , ο Δήμαρχος Λεμεσού , πολλοί ακόμη πολιτικοί, όπως και οι Διευθυντές μεγάλων εταιρειών, που έχουν αναλάβει χορηγική δράση . Οι ώρες εκκίνησης τηρήθηκαν με “χειρουργική ακρίβεια”. Ξεχωριστή στιγμή η συμμετοχή αθλητών με προβλήματα κίνησης, οι οποίοι με τα χειρίλατα οχήματα εκκίνησαν πρώτοι και αυτό τους δίνει μεγάλη δύναμη για να παλεύουν δίπλα μας ως ΄ίσοι. Ένα μεγάλο μπράβο για όσα καταφέρουν και κάνουν στην ζωή τους.

Χορευτικό

Στον χώρο της αφετηρίας, βρέθηκε και ένα χορευτικό συγκρότημα με μαζορέτες, οι οποίες έδωσαν με τον ρυθμό τους μια όμορφη εικόνα σε όσους βέβαια μπορούσαν να τις δουν , ανάμεσα σε τόσους παρευρισκόμενους.

https://youtu.be/tpzbhU4duYo

Η ομάδα δε με τα κρουστ΄΄α , ξεσήκωσε όλη την παραλία με τους ήχους και τον ρυθμό…μας ξύπνησαν και με το παραπάνω δλδ…

Τυμπανιστές δίνουν τον ρυθμό…..

Τα αποτελέσματα από τον Μαραθώνιο, ΕΔΩ . Τα αποτελέσματα από τον Muskita Ημιμαραθώνιο, ΕΔΩ . Τα αποτελέσματα από τον αγώνα Petrolina 10k energy race , ΕΔΩ . Τα αποτελέσματα από τον αγώνα 5κ City Race , ΕΔΩ . Τα αποτελέσματα από τον εταιρικό αγώνα, ΕΔΩ .

10k Winner Kourris Christina

H Λεμεσός λοιπόν, καταλήγουμε πως είναι ένας ταξιδιωτικός προορισμός για όλους και για όλες τις περιστάσεις. Ένα παραλιακό μέτωπο, που σε φέρνει κοντά στην θάλασσα για να απολαύσεις το μπάνιο σου, κοντά σε καταστήματα για ψώνια, καφέ, εστιατόρια, μπαρ για ποτάκι και μπύρα, και σίγουρα αν τα συνδυάσεις με ένα αθλητικό ταξίδι , θα δεις πως ο “runinspector” , έχει δίκιο.

Instagram Account
Primetel 5km Corporate race
Sunday events photos