Ιωάννα Μερκουριάδου. Λουντέμης,βανίλια και θέατρο?

Ποια είναι τα μηνύματα του έργου «Ηχώ και Νάρκισσος» κατά τη γνώμη σας;

  • Το έργο αυτό είναι ένας ύμνος στον έρωτα και την αγάπη. Όμως τι είναι έρωτας; τι είναι αγάπη; τι είναι ομορφιά και πώς αντανακλάται; Το ″Εγώ″ δίνει χώρο στην αγάπη να ανθίσει; Διαχρονικά ερωτήματα που βασανίζουν και ζητούν απαντήσεις..

Η μεγαλύτερη επιβράβευση για έναν καλλιτέχνη ποια είναι;

  • Σίγουρα το χειροκρότημα του κοινού είναι ανάσα για έναν καλλιτέχνη. Όμως η μεγαλύτερη επιβράβευση πιστεύω πως έρχεται σε βάθος χρόνου και δεν είναι άλλη απ’ το να γίνει αποδεκτός από το ίδιο το θέατρο και με την πορεία του να καταφέρει να αφήσει το αποτύπωμα του και να κερδίσει μια θέση στην καρδιά του κόσμου.

Με ποιον μεγάλο συγγραφέα θα θέλατε να συνεργαστείτε;

  • Θα ‘θελα να είχα μια μηχανή του χρόνου και να βρισκόμουν κάπου στη δεκαετία του ’50.. να γνώριζα τον Λουντέμη! Πρέπει να πήγαινα γυμνάσιο όταν άρχισα να διαβάζω το ″ένα παιδί μετράει τ’ άστρα″..ένα βιβλίο που το διάλεξα τυχαία από τη βιβλιοθήκη του σπιτιού επειδή μου άρεσε ο τίτλος!

Ποιο είδος θεάτρου προτιμάτε και γιατί;

  • Μου αρέσει το θέατρο και το αγαπώ σαν σύνολο, γι ‘ αυτό δεν θα θελα να ξεχωρίσω ένα είδος από ένα άλλο. Θα ήθελα στην πορεία της καριέρας μου να δοκιμαστώ σε πολλά και διαφορετικά έργα.

Ποια γεύση σας έχει λείψει από τα παιδικά σας χρόνια;

  • Η γεύση της βανίλιας βυθισμένη σε νερό.. θα μου θυμίζει για πάντα τη γιαγιά και τον παππού.

Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο λόγος που ο νεοέλληνας «περιφρονεί» τους Έλληνες συγγραφείς;

  • Δεν πιστεύω πως συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οι Έλληνες συγγραφείς μας έχουν χαρίσει πολλά αριστουργήματα, τόσο στη λογοτεχνία όσο και στο θέατρο. Έργα του Καζαντζάκη, του Καμπανέλλη, του Χόρν, του Μποστ, του Ψαθά και πολλών άλλων Ελλήνων συγγραφέων ανεβαίνουν πολύ συχνά στο ελληνικό θέατρο και μάλιστα φαίνεται να χαίρουν μεγάλης εκτίμησης από το κοινό.
  • την Ιωάννα  Μερκουριάδου τη συναντάμε από 11 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Λύχνος στην παράσταση “Ηχώ & Νάρκισσος” του Νότη Περγιάλη.

Από την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 και κάθε Τρίτη στις 21:00 │ Θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού │Χαλκιδικής 83, Γκάζι

Επικοινωνήστε ή γίνετε φίλοι με την Ιωάννα στο προφίλ που έχει στο facebook . Πολιτισμός.

Χορηγός Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων PEAR PR