“Θα την έλεγαν Ελευθερία” από την Χριστίνα Σουλελέ

Οπισθόφυλλο

Νάξος, δεκαετία 1970
Η Αγγελική φεύγει από το νησί της για να σπουδάσει στη Νομική της Αθήνας. Με μια βαλίτσα γεμάτη όνειρα και προσδοκίες, έρχεται στην πρωτεύουσα αποφασισμένη να τα διεκδικήσει. Η Χούντα έχει εκμηδενίσει κάθε αίσθηση ελευθερίας και ανθρωπιάς. Η νεαρή φοιτήτρια παγιδεύεται μέσα στον ανεμοστρόβιλο των γεγονότων και των εξελίξεων που θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας. Καλείται να αναμετρηθεί με τον εαυτό της, τις πεποιθήσεις και τις αντοχές της, ενώ ταυτόχρονα παρασύρεται σε έναν έρωτα μεγαλύτερο από τη ζωή, που θα τη στιγματίσει ανεξίτηλα.

Ηρακλειά, δεκαετία 1990
Η Σμαράγδα, από παιδί ακόμα, λαχταρά να γίνει καπετάνισσα. Προσηλώνεται στο κυνήγι του ονείρου της και οπλίζεται με υπομονή και αποφασιστικότητα, αγνοώντας προκαταλήψεις της εποχής και της οικογένειάς της. Μία απρόσμενη εξέλιξη θα ανατρέψει τα σχέδιά της, ωθώντας τη να αφιερωθεί σε έναν διαφορετικό σκοπό ζωής.

Αθήνα, δεκαετία 2020
Η θαλασσινή, από τη στιγμή της γέννησής της, αντικρίζει τον κόσμο με μια αλλιώτικη ματιά. Διαθέτοντας σπάνια χαρίσματα και ικανότητες, αντιπαλεύει περιορισμούς και δυσκολίες, ενώ διεκδικεί με επιμονή και σθένος όλα όσα ονειρεύεται.
Τρεις γενιές αξιοθαύμαστων γυναικών που αρνούνται να συμβιβαστούν με προκαταλήψεις και στερεότυπα, δεν υποτάσσονται στις κοινωνικές προσταγές και μάχονται για τα ιδανικά και τα όνειρά τους με κάθε κόστος.
Η χαρισματική συγγραφέας μάς ξεναγεί στην πρόσφατη ιστορία της χώρας μας, στην πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων και στον αέναο μόχθο για την εκπλήρωση των πιο κρυφών πόθων.

Βιογραφικό

Η Χριστίνα Σουλελέ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966, μεγάλωσε και ζει στην Αγία Βαρβάρα. Σπούδασε παιδαγωγικά, μετεκπαιδεύτηκε στην Ειδική Αγωγή και υπηρετεί ως δασκάλα Ειδικής Αγωγής στη δημόσια εκπαίδευση. Αγαπάει τα ταξίδια, ειδικά σε μέρη που ο πολιτισμός δεν έχει αλλοιώσει την ομορφιά του περιβάλλοντος. Επίσης αγαπάει τα περπατήματα στη φύση, το διάβασμα και το γράψιμο.

Το 2014 άρχισε να δημοσιεύει διηγήματά της σε λογοτεχνικές ιστοσελίδες, πολλά από τα οποία έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικές εκδόσεις όπως: «Μια εικόνα …Χίλιες λέξεις», «Ιστορίες Μπονσάι», «Τρενογραφίες», «Μονόλογοι».

Έχει συμμετάσχει στα καλλιτεχνικά ημερολόγια των εκδόσεων «τοβιβλίο» και με ποιήματα χαϊκού στο ανθολόγιο ποίησης των Πνευματικών Οριζόντων (2015 και 2018)και στο ανθολόγιο χαϊκού του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου Φιλίας (2016).

Έλαβε:

-έπαινο παραμυθιού από τον 16ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Εταιρείας Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου για το παραμύθι της «Ο Πλόκο του βυθού».

– τρίτο βραβείο ποίησης, κατηγορία χαϊκού, στον Β’ Πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό των Πνευματικών Οριζόντων, Εφαλτήριο λόγου, τέχνης και πολιτισμού, (2018)

-τρίτο βραβείο ποίησης, κατηγορία χαϊκού, στον Α’ Πανελλήνιο ποιητικό διαγωνισμό του περιοδικού Κέφαλος(2018).

Το 2019, δημοσιεύτηκε η συλλογή διηγημάτων της «Ο ανάποδος καθρέφτης», με τη μορφή e-book από τις εκδόσεις «τοβιβλίο».

Το 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα «Γιάνκεα» από την Άνεμος Εκδοτική.

Το 2022 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Θα την έλεγαν Ελευθερία», επίσης από την Άνεμος Εκδοτική.