Η Ράνια Ρεμπούλη, είναι πάντα σε ετοιμότητα….

Ράνια μου, που σε βρίσκει το 2020 ? 

Το σήμερα με βρίσκει στο αγαπημένο μου νησί , το νησί που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ξεκίνησα τα πρώτα μου αθλητικά βήματα, την Λέρο. Έχω ανοίξει το δικό μου γυμναστήριο και εργάζομαι καθημερινά. Παράλληλα όμως κάνω και τις προπονήσεις μου .

Στο γυμναστήριο πιθανώς θα γυμνάζεις νέους, μεσήλικες και μεγάλους σε ηλικία κατοίκους της Λέρου. Ποιοι είναι πιο τακτικοί και συνεπείς ? 

Στο γυμναστήριο γυμνάζω ανθρώπους από όλες τις ηλικίες και χαίρομαι γιατί τους έχω κάνει να αγαπήσουν την γυμναστική , την αθλητική δραστηριότητα και όπως λένε «σηκώθηκαν από τον καναπέ». Έχω όλων των ηλικιών ανθρώπους και ξέρεις….αυτό μου δίνει κίνητρο και όρεξη να κάνω ακόμα καλύτερα την δουλειά μου και να την μεταδίδω στους ασκούμενούς μου.

Έχεις πτυχίο ΤΕΦΑΑ, και κάποια στιγμή είχες ξεκινήσει ένα μεταπτυχιακό ? Σε θυμάμαι σε ένα ταξίδι με κάτι στάμπιλο να κρατάς σημειώσεις. Τι έχει γίνει με αυτό ?

Ναι, είμαι απόφοιτη ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα στην Μουσικοκινητική και Δημιουργικό χορό για παιδιά. Όσο για το μεταπτυχιακό , σωστά θυμάσαι. Έχω ξεκινήσει ένα μεταπτυχιακό στην Ειδική αγωγή στο ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας και φέτος το τελειώνω.

Έχεις ξεκινήσει στην Λέρο ένα αθλητικό Χριστουγεννιάτικο δρώμενο , με συμμετοχή τουλάχιστον των μισών παιδιών του νησιού. Πόσο σε έχουν βοηθήσει οι επαγγελματίες του νησιού ? Πως ήρθε αυτή η ιδέα και πότε έγινε για πρώτη φορά.

Ναι, το 2017 ξεκίνησα στην Λέρο ένα αθλητικό Χριστουγεννιάτικο δρώμενο με σκοπό να μάθει ο κόσμος του νησιού μου την ανάγκη για άθληση, να μπει με κάποιο τρόπο στην ομάδα του «δρομικού κινήματος» που πλέον είναι αρκετά διαδεδομένη στην Ελλάδα. Οι κάτοικοι της Λέρου, το έχουν πλέον αγαπήσει. Και το καλύτερο είναι πως και οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις του νησιού μας το στηρίζουν και κάθε χρόνο έχει μεγαλύτερη επιτυχία.

Τι άλλο έχεις βάλει στο μυαλό σου αυτό το διάστημα και θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας ?

Μου αρέσει να βάζω στόχους και να τους ολοκληρώνω. Γενικά δεν αφήνω πράγματα στην μέση. Δεν μου αρέσει. Το επόμενο βήμα που έχω στο μυαλό μου, είναι ένα ξεκίνημα στην Αθήνα πάνω στο αντικείμενο που έχω σπουδάσει. Θέλω να ασχοληθώ πολύ με πράγματα που μπορώ να τα αξιοποιήσω και να τα μεταδώσω γιατί πιστεύω πως αυτό θα μείνει . Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και πιστεύω πως θα τα καταφέρω.

Θέλει κάποιος να τον αναλάβεις ως προπονήτρια για να τρέξει έναν μαραθώνιο, για να βελτιωθεί στους χρόνους του. Πως θα επικοινωνήσει μαζί σου ? Τι μπορείς να του προσφέρεις ?

Επικοινωνεί μαζί μου, μέσω Messenger και από εκεί μιλάμε και φτιάχνουμε ένα προπονητικό πλάνο που θα ακολουθήσει κατά την διάρκεια της προετοιμασίας που θέλει να κάνει.

Το Μάρτιο του 2019, σε είδαμε στον Ημιμαραθώνιο του Σπερχειού να κάνεις τον αγώνα σου και να κάνεις και ρεκόρ αγώνα (γυναίκες) . Αν σου πω πως και φέτος είσαι καλεσμένη, θα κατέβεις να σπάσεις το περυσινό σου ρεκόρ ? Τι έχεις να πεις για τους διοργανωτές , το αθλητικό και πολιτιστικό διήμερο που έζησες ? Το προτείνεις ? ο αγώνας θα γίνει στις 22 Μαρτίου 2020 στην Σπερχειάδα..

Ενας υπέροχος αγώνας, σε ένα πολύ όμορφο μέρος της Ελλάδας , μέσα στο πράσινο και με θέα τον Σπερχειό. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους όσους δεν το έχουν κάνει και τους συνιστώ να το επιχειρήσουν. Περάσαμε πολύ όμορφα εκείνο το διήμερο του περασμένου Μαρτίου και ναι, αν μου δοθεί η ευκαιρία θα το τρέξω και φέτος. Όσον αφορά την οργανωτική επιτροπή, μπορώ να πω πως απέκτησα νέους φίλους που δεν ήξερα καν πως υπάρχουν. Ευγενικοί, χαρούμενοι, κάνουν τα πάντα για τους καλεσμένους τους και κάθε αναφορά στα κοκορέτσια και τους χορούς, μόνο τυχαία δεν είναι. Περνάνε καλά και το μεταδίδουν.

Επειδή ο κόσμος που μας διαβάζει θέλουμε και να μαθαίνει. Εμείς γνωριστήκαμε πριν 2 χρόνια περίπου στο Amorgos trail Challenge. Έκτοτε, και εσύ , αλλά και εμείς , αποκτήσαμε σχέσεις φιλάς, αγάπης και ζεστασιάς μεταξύ μας. Τι θα μας μεταφέρεις και για αυτόν τον αγώνα ? Για τους Αμοργιανούς ?

Με τους Αμοργιανούς ένιωσα σαν να γνωριζόμαστε, χρόνια. Με είχαν καλέσει να παρευρεθώ το 2018 στο Amorgos trail challenge , που η μοίρα έτυχε να γνωρίσω και εσένα με την Λίτσα. Η φιλοξενία και η αγάπη τους θεωρώ πως είναι «αμέτρητη».  Με όλους αυτούς τους ανθρώπους πλέον έχουμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας. Όμως και το Amorgos trail , δεν πάει πίσω σαν διοργάνωση. Να πω για την ομορφιά του νησιού ? Περιττό. Να πω για τον αγώνα ? Εξαιρετικής ομορφιάς. Να πω για το γλέντι και το φαγητό ? Αξέχαστη εμπειρία. Τους εύχομαι κάθε χρόνο κάθε χρόνο και καλύτερα, μέσα από την καρδιά μου.

2020 πλέον. Ήδη η νέα χρονιά έχει ξεκινήσει…..τι περιμένεις, τι εύχεσαι , τι ζητάς από τον νέο χρόνο.

Είναι μια ακόμη νέα χρονιά. Αυτό που ζητώ και θέλω είναι υγεία για εμένα , για τα κοντινά και αγαπημένα μου πρόσωπα, τα οποία με στηρίζουν και μου δίνουν δύναμη. Θα βάλω όπως σου είπα νέους στόχους και εύχομαι να επιτευχθούν.

Γράφει ο Γιάννης….και σου λέει πως…σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου, για την φιλία σου για την αγάπη σου και έχεις καταλάβει πως είναι αμοιβαία. Κάθε στιγμή του 2020 να σε βρίσκει χαρούμενη και δίπλα σε ανθρώπους που ξέρεις πως σε αγαπάνε και σε στηρίζουν. Εγώ σε ευχαριστώ και πάντα κοντά σου…. you know me and i know you !