Η ηθοποιός Δήμητρα Μπουρνελέ “περνά το μνμ”.

Πώς προέκυψε η συνεργασία αυτή και τι σας ώθησε να αναλάβετε αυτό το ρόλο;

Με την Ελένη και το Γιώργο γνωριστήκαμε εντελώς συμπτωματικά, καθώς πραγματοποίησαν την ακρόαση για το έργο στον χώρο προβών που διαχειρίζομαι. Περάσαμε αρκετές ώρες μαζί, κουβεντιάζοντας στα διαλείμματα και η συμπάθεια δεν άργησε να έρθει από πλευράς μου. Λίγες μέρες μετά, η Ελένη μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι μια από τις κοπέλες δεν θα μπορούσε τελικά να συμμετάσχει και μου πρότεινε να πάρω τη θέση της. Εγώ δέχτηκα με μεγάλη χαρά και όταν η Ελένη μου ανέφερε ότι από τη στιγμή που με γνώρισαν ήθελαν να είμαι σε δική τους δουλειά στο μέλλον και να που η ευκαιρία ήρθε απρόσμενα, συνειδητοποίησα ότι η συμπάθεια ήταν αμοιβαία. Ουσιαστικά, δεν ήταν τόσο ο ρόλος που με ώθησε, όσο το ίδιο το έργο, ο ζήλος και η θέρμη της συγκεκριμένης ομάδας.

Ποιό είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ρόλου σας;

Η Αελλώ, ο χαρακτήρας που υποδύομαι, είναι μια ηλικιακά μεγαλύτερη νύμφη, που εμφανίζεται στο έργο για να αφηγηθεί την ιστορία της Ηχούς και του Νάρκισσου. Φέρει τα βιώματα και την εμπειρία ενός πλάσματος που έχει ”φάει τη ζωή με το κουτάλι”, που έχει πάψει να ανησυχεί για τα μικρά και ασήμαντα πράγματα. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ρόλου μου είναι ότι παρόλο που είναι μια γερασμένη νύμφη, που τα έχει δει όλα στη ζωή της και έχει βιώσει όλα όσα ένας μεγάλος άνθρωπος μπορεί να βιώσει, η όψη της δεν έχει αλλάξει καθόλου. Παραμένει νέα και όμορφη.

Ποιό είδος Θεάτρου προτιμάτε και γιατί;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω αγαπημένο είδος θεάτρου. Θα έλεγα ότι οι προτιμήσεις μου, όταν θέλω να παρακολουθήσω μια παράσταση, ακολουθούν την ψυχική διάθεση που έχω εκείνη την περίοδο. Όταν δε, καλούμαι να συμμετάσχω σε μια παράσταση, ξέρω ότι έιτε είναι τραγωδία, έιτε κωμωδία, σύγχρονο ή κλασικό έργο κτλ, εγώ θα κερδίσω κάθε φορά κάτι καινούριο από όλη τη διαδρομή.

Τι είναι αυτό που σας ενθουσιάζει στο ρόλο σας;

Η Αελλώ ”ακροβατεί” ανάμεσα σε μια απόκοσμη, παραμυθένια υπόσταση και σε μια πολύ ανθρώπινη. Αυτό με δυσκολεύει και παράλληλα με ενθουσιάζει…

Ποτέ μπήκε το θέατρο στη ζωή σας, πώς και γιατί;

Από το δημοτικό ακόμα όταν, χωρίς να ξέρω γιατί ήθελα να βρίσκομαι συνέχεια πάνω στη σκηνή. Λάμβανα μέρος σε όλες τις σχολικές γιορτές, στα δρώμενα, στις παραστάσεις που κάναμε με τη θεατρική ομάδα του σχολείου και βοηθούσα στην οργάνωση, στα κοστούμια, σε όλα! Στα διαλείμματα ήθελα να κάνω τους συμμαθητές μου να διασκεδάζουν και σκαρφιζόμουν διάφορα. Αυτό συνεχίστηκε και στις παρέες εκτός σχολείου αλλά και στο σπίτι.  Στο γυμνάσιο, πάλι χωρίς να ξέρω ακριβώς τι με ωθεί σε αυτή την κατεύθυνση, είχα αποφασίσει τι θέλω να κάνω στη ζωή μου. Μια πολύ αγαπημένη μου φιλόλογος, λάτρης του θεάτρου, που με δική της ευθύνη και πρωτοβουλία μας πήγαινε σε παραστάσεις, με ενθάρυνε και μου έλεγε συνέχεια ”προχώρα και μην ακούς κανέναν”. 

Ποιός είναι ο αγαπημένος σας Συγγραφέας;

Αν και είναι αδύνατον να ξεχωρίσεις αγαπημένους συγγραφείς καθώς είναι πάρα πολλοί, θα πω σίγουρα τους τραγικούς μας, τον Λόρκα και τη Σάρα Κέιν γιατί μου προκαλούν έντονα συναισθήματα σε κάθε φράση, σε κάθε λέξη…

Την Δήμητρα θα έχουμε την ευκαιρία να την δούμε στην παράσταση….

Ηχώ και Νάρκισσος του Νότη Περγιάλη

Από την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 και κάθε Τρίτη, στις 21:00 / Θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού |Χαλκιδικής 83| Γκάζι

Επειδή κάθε νέος φίλος είναι σημαντικός και οι ηθοποιοί και καλλιτέχνες μας θέλουν δίπλα τους, επισκεφτείτε το προφίλ της στο facebook.

Χορηγός Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων PEAR PR