Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παρά-Αθλημάτων

Πρωταθλητής Ευρώπης και πάλι ο Πολυχρονίδης- Στην 4η θέση η Ντέντα.

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης (με ramp operator την Κατερίνα Πατρώνη) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, στον τελικό του Μπότσια της κατηγορίας BC3, του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παρά-Αθλημάτων, και διατήρησε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, για 3η συνεχόμενη χρονιά (2019, 2021 και 2023) και 4η φορά στην καριέρα του, καθώς το 2009 ήταν η πρώτη φορά.

Με τους Ολλανδούς να πρωτοτυπούν εφέτος και να διοργανώνουν τους τελικούς στην κεντρική πλατεία του Ρότερνταμ, μπροστά στο ευρύ κοινό, σε μια προσπάθεια διάδοσης και προβολής του αθλήματος.

Σε ένα τελικό, στον οποίο δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλό του Βρετανό Γουίλ Άρνοτ, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης έδειξε από την αρχή την κυριαρχία του και με εξαιρετική στρατηγική στο παιχνίδι κέρδισε άνετα 6-2 και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης, για ακόμη μια φορά.

Στην 4η θέση η Ντέντα

Στην ίδια κατηγορία των γυναικών η  Άννα Ντέντα (με ramp operator τη Χριστίνα Ντέντα), σε ένα δύσκολο παιχνίδι έχασε στο «μικρό» τελικό από τη Σουηδή  Μαρία Μπέρστρομ με 6-1. Η Σουηδή ξέφυγε στο σκορ στα 2 πρώτα σετ όποτε ήταν δύσκολο για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να γυρίσει το παιχνίδι.

Αύριο (Κυριακή, 13/8) στα ζευγάρια, στην κατηγορία BC3 θα αγωνιστούν μαζί Ντέντα και Πολυχρονίδης, για μια θέση στον τελικό. 

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Μέντζου στη BC4 – 4ος ο Σουλάνης στη BC1

Το χάλκινο μετάλλιο, κατέκτησε η Χρυσή Μόρφη Μέτζου, στο Μπότσια, στην κατηγορία BC4 των γυναικών. Αγωνίστηκε στο «μικρό» τελικό της κατηγορίας, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παρά-Αθλημάτων, που διεξάγεται στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και επικράτησε της Αγκάγιεβα από το Αζερμπαϊτζάν με 6-0 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Στην κατηγορία BC1 των ανδρών, ο Παναγιώτης Σουλάνης, έφθασε μια μπάλα πριν το βάθρο. Τερμάτισε στην 4η θέση, καθώς στο «μικρό» τελικό ηττήθηκε από τον Πορτογάλο, Αντρέ Ράμος, με 4-3, πραγματικά στην τελευταία του μπαλιά.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παρά-Αθλημάτων: Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε το ζευγάρι Ντέντα-Πολυχρονίδη

Με ακόμη ένα χάλκινο μετάλλιο, ολοκλήρωσε η ελληνική αποστολή του Μπότσια, την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παρά-Αθλημάτων, που διεξάγεται στο Ρότερνταμ.
Το χάλκινο μετάλλιο στα ζευγάρια της κατηγορίας BC3, κατέκτησαν ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης (ramp operator Κατερίνα Πατρώνη) και η Άννα Ντέντα (ramp operator Χριστίνα Ντέντα) καθώς αγωνίστηκαν στο «μικρό» τελικό (αν και θα έπρεπε να αγωνιστούν στον τελικό και να διεκδικήσουν το χρυσό).
Ο λόγος που δεν αγωνίστηκαν στο «μεγάλο» τελικό ήταν ότι στο τέλος του ημιτελικού με την ομάδα της Πολωνίας και αφού είχε τελειώσει υπέρ της ελληνικής ομάδας με 4-3 και πήγαινε αήττητη, για την υπεράσπιση του τίτλου της, από το 2021 η πρώτη διαιτητής του αγώνα θεώρησε ότι 2 μπάλες της ελληνικής ομάδας είχαν διαφορετική υφή, από αυτή που θα έπρεπε. Μετά το τέλος του αγώνα (γίνεται ξανά έλεγχος), αλλά να τονίσουμε ότι οι αγώνες διεξήχθησαν σε ανοιχτό χώρο με υγρασία 90% και είναι απόλυτα  λογική η διαφοροποίηση. Το αποτέλεσμα τελικά ήταν να κοπούν οι 2 αυτές μπάλες και το παιχνίδι να καταχωρηθεί υπέρ των Πολωνών. Πέρασαν έτσι στον τελικό, αν και το ελληνικό ζευγάρι, δικαιώθηκε στη συνέχεια, ήταν όμως αργά και το αποτέλεσμα είχε ήδη καταχωρηθεί. Έτσι Πολυχρονίδης και Ντέντα βρέθηκαν να αγωνίζονται για το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο, παρά την όχι και τόσο καλή ψυχολογία τους, κατέκτησαν καθώς επικράτησαν με 3-2 των Πορτογάλων. Το ελληνικό δίδυμο βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ανέβηκε στο βάθρο, του ευρωπαϊκού  πρωταθλήματος, για ακόμη μια φορά.