Είναι ώρα να αρχίσουμε τις εκδρομές…..για πάμε λοιπόν ! Λουτράκι – Γεράνεια Όρη.

Μέσα σε μικρό χρρνικό διάστημα , οργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία, μια ημερήσια εκδρομή στο Λουτράκι. Σκοπός μας ήταν, να γνωρίσουμε από κοντά τα Γεράνεια Όρη, καθώς οι αγώνες μας λείπουν αυτή την στιγμή, όπως και να απολαύσουμε την πανέμορφη θάλασσα του Λουτρακίου και να γευτούμε τις γεύσεις από την ταβέρνα που έτυχε να βρεθεί στον δρόμο μας. Όλα έγιναν όπως έπρεπε.

Back round Loutraki – Geraneia

Ας τα πάρουμε με την σειρά…. Ξεκινήσαμε νωρίς νωρίς , χωρίς καν να έχει βγει ο ήλιος, από την Νέα Μάκρη. Το ραντεβού με την παρέα δόθηκε στην Καβάλας. Επιβίβαση σε ένα αυτοκίνητο και βουρ για Λουτράκι. Σε μία περίπου ωρίτσα, είμασταν στον προορισμό μας. Εκκλησία Αγίου Φανουρίου , στην Άνω μεριά του Λουτρακίου, μαζευτήκαμε , μετρηθήκαμε, πήραμε τις αποστάσεις μας και ξεκίνησε η άνοδος. Πάμε για τον Έλατο του Βενιζέλου, (υψόμετρο 1.030μ) που για να το φτάσουμε θα διανύαμε και 800 περίπου μέτρα υψομετρικής και 8 περίπου χιλιόμετρα από το σημείο εκκίνησης.

Καθώς ανεβαίναμε, και άλογα βρέθηκαν στον δρόμο μας και κατσίκια και σκυλιά, μέχρι και φίδια είδαμε, αλλά τόσο μικρά που ίσα που τα καταγράψαμε.

Έτσι άρχισε και ο κύκλος του βουνού , για να βρεθούμε στο χωριό Πίσσια και αφού δροσιστήκαμε στην βρύση της Εκκλησίας, ξεκινήσαμε για την τελική ευθεία. Βέβαια, μόνο ευθεία δεν είχε μείνει, αλλά λίγο η παρέα, λίγο η Λίμνη Βουλιαγμένης στο βάθος, λίγο το Λουτράκι και η πανοραμική θέα του Ισθμού, όσα χιλιόμετρα και να είχαν μείνει, έφυγαν ευχάριστα. Εδώ να σημειώσω, πως μέρος της συνολικής διαδρομής που διανύσαμε , είναι και μέρος του αγώνα Geraneia Trail race, που δυστυχώς φέτος δεν πραγματοποιήθηκε, εξαιτίας της γνωστής πανδημίας.

Ξεκινάω με τα tips, γιατί είναι απαραίτητα.

Στο βάθος Λουτράκι
  1. Πρέπει να έχεις κανονίσει με ανθρώπους της περιοχής για να κάνεις αυτό που κάναμε εμείς, γιατί αυτοί , ξέρουν.
  2. Αν πας μέσα στο καλοκαίρι, πρέπει να ξεκινήσεις νωρίς για να αποφύγεις τον ήλιο και τις ακτίνες του. Εμείς ξεκινήσαμε στις 08.00 και ολοκληρώσαμε την βόλτα σε 4.30 ώρες περίπου.
  3. Πρέπει να έχεις μαζί σου, νερό, τροφή και καπέλο.
  4. Μην ξεχάσεις να φέρεις και το μαγιό σου, γιατί το μπανάκι θα το κάνεις.
  5. Ταβέρνα ο Νότης, στην Περαχώρα Λουτρακίου. Η Κα Κατερίνα μας “τακτοποίησε” μια χαρά. Μάθαμε πως το ζιγούρι στα κάρβουνα, είναι βασικός μεζές, οπότε όποια στιγμή και να πάτε, ζιγούρι θα φάτε.
  6. Σας ευχόμαστε ένα καλό και ευχάριστο καλοκαίρι και καλές βόλτες με ασφάλεια και υγεία.

Δείτε το βιντεάκι για να πάρετε μια εικόνα του τι είδαμε και σας ευχόμαστε καλές διαδρομές…. (οι ατέλειες στο βίντεο, προέκυψαν μετά, καθώς είχαμε θέμα με την μουσική και τα δικαιώματα).

Βίντεο από την διαδρομή.

Πατήστε στο λινκ, να δείτε τι λένε στην Βικιπαίδεια για τα Γεράνεια.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Λουτράκι , πατήστε ΕΔΩ

Ευχαριστούμε για την παρουσία σας.

Ακολουθήστε μας στο Instagram , στο Youtube στο Facebook .