“Γιάνκεα” από την Χριστίνα Σουλελέ

Λιτόχωρο, 1964
Καίω από τη σκιά του επιβλητικού Ολύμπου, γεννημένος σε μια οικογένεια στιγματισμένη από τον αδελφοκτόνο Εμφύλιο, ο εντεκάχρονος Ανδρέας θα ζήσει από κοντά τον πανηγυρικό εορτασμό των πενήντα χρόνων από την κατάκτηση της κορυφής, ανεβαίνοντας κι εκείνος μαζί με την ορειβατική αποστολή. Επιστρέφοντας θα φέρει μαζί του μικρά λάφυρα για τους αγαπημένους του, με πολυτιμότερο δώρο όλων το αγριολούλουδο Γιάνκεα που φυτρώνει στο βουνό των θεών, για να το προσφέρει στην Κατερίνα, τον πρώτο του έρωτα.

Μπορντό Γαλλίας, 2017
Σε ένα τοπίο βγαλμένο σαν από πίνακα, η ζωγράφος Κάρμεν ετοιμάζεται πυρετωδώς για μια έκθεση ζωγραφιά στην Ελλάδα, όπου θα επιστρέψει για πρώτη φορά μετά από δεκαετία. Πολλές και επώδυνες οι μνήμες της από τα χρόνια που έζησε εκεί, αφού η ζωή της δεν δρομολογήθηκε από την ίδια, αλλά από τον αυταρχικό πατέρα της που της στέρησε άδικα όσα επιθυμούσε.
Οι ήρωές μας, πλαισιωμένοι από φίλους σπάνιους και συναισθήματα που καίνε ασίγαστα, καλούνται να χαράξουν εκ νέου την πορεία τους, κάνοντας τις επιλογές που προστάζει η καρδιά τους και διεκδικώντας όση ευτυχία τους αναλογεί.
Ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα για τις ανηφοριές, τις επικίνδυνες στροφές και τους γκρεμούς της ζωής, που ελλοχεύουν σε κάθε μας βήμα, αλλά και τις πολύτιμες δεύτερες ευκαιρίες για τη διεκδίκηση της πολυπόθητης ευτυχίας. 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Χριστίνα Σουλελέ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966, μεγάλωσε και ζει στην Αγία Βαρβάρα. Σπούδασε παιδαγωγικά, μετεκπαιδεύτηκε στην Ειδική Αγωγή και υπηρετεί ως δασκάλα Ειδικής Αγωγής στη δημόσια εκπαίδευση. Αγαπάει τα ταξίδια, ειδικά σε μέρη που ο πολιτισμός δεν έχει αλλοιώσει την ομορφιά του περιβάλλοντος. Επίσης αγαπάει τα περπατήματα στη φύση, το διάβασμα και το γράψιμο.

Το 2014 άρχισε να δημοσιεύει διηγήματά της σε λογοτεχνικές ιστοσελίδες, πολλά από τα οποία έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικές εκδόσεις όπως: «Μια εικόνα …Χίλιες λέξεις», «Ιστορίες Μπονσάι», «Τρενογραφίες», «Μονόλογοι».

Έχει συμμετάσχει στα καλλιτεχνικά ημερολόγια των εκδόσεων «τοβιβλίο» και με ποιήματα χαϊκού στο ανθολόγιο ποίησης των Πνευματικών Οριζόντων (2015 και 2018)και στο ανθολόγιο χαϊκού του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου Φιλίας (2016).

Έλαβε:

-έπαινο παραμυθιού από τον 16ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Εταιρείας Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου για το παραμύθι της «Ο Πλόκο του βυθού».

– τρίτο βραβείο ποίησης, κατηγορία χαϊκού, στον Β’ Πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό των Πνευματικών Οριζόντων, Εφαλτήριο λόγου, τέχνης και πολιτισμού, (2018)

-τρίτο βραβείο ποίησης, κατηγορία χαϊκού, στον Α’ Πανελλήνιο ποιητικό διαγωνισμό του περιοδικού Κέφαλος(2018).

Το 2019, δημοσιεύτηκε η συλλογή διηγημάτων της «Ο ανάποδος καθρέφτης», με τη μορφή e-book από τις εκδόσεις «τοβιβλίο».

Το 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα «Γιάνκεα» από την Άνεμος Εκδοτική.

Το 2022 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Θα την έλεγαν Ελευθερία», επίσης από την Άνεμος Εκδοτική.