Αλέξανδρος Γ. Αλέμης , “Η Ευφυϊα”.

Πώς, αλήθεια, ορίζουμε την ευφυΐα; Είναι η ακαδημαϊκή μόρφωση; Είναι η ικανότητα διοίκησης; Είναι η ικανότητα να βγάζουμε χρήματα; Τι ακριβώς είναι αυτό που αποκαλούμε «ευφυΐα»;

Η ευφυΐα, σύμφωνα με τον συγγραφέα, είναι η ικανότητα να επιλύουμε τα προβλήματα της ζωής και να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες που εμφανίζονται στο διάβα της, εξασφαλίζοντας έτσι μια καλή ζωή. Τόσο η επίλυση των προβλημάτων όσο και η αναγνώριση των ευκαιριών προϋποθέτουν την ύπαρξη πολλών και διαφορετικών ικανοτήτων.

Ο συγγραφέας, λοιπόν, αναλύει την ευφυΐα σε 65 χαρακτηριστικά γνωρίσματα και ισχυρίζεται ότι τα περισσότερα μπορεί κανείς να τα αποκτήσει μέσα από τη μάθηση και την καλλιέργειά τους. Κάθε χαρακτηριστικό μπορεί να το βελτιώσει, εφόσον δουλέψει επιμελώς προς αυτή την κατεύθυνση. Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, μπορείς να ανακαλύψεις πόσα από αυτά τα γνωρίσματα κατέχεις, σε ποιον βαθμό τα κατέχεις, και σε ποια από αυτά χρειάζεται να βελτιωθείς, ως εκ τούτου να αυξήσεις την ευφυΐα σου και άρα την ικανότητά σου να επιλύεις τα προβλήματα της ζωής σου!

Βιογραφία:

Ο δρ. Αλέξανδρος Γ. Αλέμης είναι οδοντίατρος στο Σικάγο του Ιλλινόις. Ασκεί την οδοντιατρική από το 1986 και είναι ιδρυτής του πολυϊατρείου Family Dental Care Group. Είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας και συγγραφέας.