Αθλητικό τατουάζ και η χρησιμότητά του.

Έχεις γραφτεί σε έναν υπερμαραθώνιο αγώνα βουνού, γνωρίζεις πολλά για τον αγώνα, αλλά δεν μπορείς να κρατάς και να διαβάζεις τις σημειώσεις σου , κατά την διάρκεια της επίπονης διαδικασίας και δη αυτή του αγώνα σου. Έχεις αλλού να τείνεις την προσοχή σου. Τι κάνεις ? Μια ιδέα και λύση είναι να κάνεις ένα τατουάζ (προσωρινό) που θα χρησιμοποιήσεις τις πληροφορίες που εσύ θέλεις και αφού τερματίσεις με το καλό, με την ησυχία σου, θα το σβήσεις από το χεράκι σου. Άντε καλά. Το χέρι σου. Πως και που, θα μάθουμε τώρα από τον Άγγελο Σκούμπα , έναν δημιουργό για εσένα που είσαι των μεγάλων αποστάσεων.

Άγγελε καλησπέρα. Πρώτα πληροφορηθήκαμε, μετά κάναμε την κουβέντα και τώρα ήρθε η ώρα της παρουσίασης της δουλειάς που κάνεις. Αθλητικό τατουάζ , για αγώνες βουνού , για αγώνες μεγάλων και επίπονων αποστάσεων, για να ξέρει ο αθλητής τι και πως. Και ρωτώ…πως προέκυψε ?

Είχα δει τις μικρές μου κόρες να βάζουν παιδικά τατουάζ το καλοκαίρι, από αυτά που κρατούνε μια δύο μέρες. Επειδή θέλανε διάφορα σχέδια διαφορετικά από αυτά που κυκλοφορούσαν, άρχισα να ψάχνω πως να τους τα κάνω μόνος μου.

Εκείνο τον καιρό έτρεχα σε αγώνες σχετικά μεγάλης διάρκειας (κυρίως στο βουνό – παραπάνω από 6 ώρες) και σχεδόν πάντα ήμουν στους τελευταίους, με αποτέλεσμα να με ενδιαφέρει να ξέρω που βρίσκομαι στην διαδρομή και πάντα σχετικά με τα χρονικά όρια  της διοργάνωσης.

Σκέφτηκα να σχεδιάζω την διαδρομή αναφορικά με τα χιλιόμετρα της απόστασης καθώς και με τα υψομετρικά όπως και με την τροφοδοσία (σταθμούς ή προκαθορισμένη για μένα) καθώς και άλλα σημεία (που να βγάλω φωτογραφίες ή ακόμη που θα έχει φωτογράφους, ώστε να προετοιμαστώ….).

Έτσι άρχισα να πειραματίζομαι με τεχνικές και υλικά.

Δείγμα γραφήματος

Πόσο εύκολο είναι στην δημιουργία του. Να φτιάξεις το γράφημα, να το αποτυπώσεις στο υλικό, να το στείλεις ακέραιο στον χρήστη/πελάτη.

Συνήθως το γράφημα το παίρνω από την διαδρομή του αγώνα, ή εάν υπάρχει κάποιο ηλεκτρονικό αρχείο καταγραφής της διαδρομής. Από εκεί και πέρα το υλικό είναι για την κατασκευή είναι εξειδικευμένο και αφού γίνει η αποτύπωση, αποστέλλεται με εταιρεία ταχυμεταφοράς στον χρήστη για μεγαλύτερη ασφάλεια και ταχύτητα, εκτός βέβαια της περίπτωσης που τα δίνω χέρι-χέρι.

Πόσο εύκολο είναι στην χρήση του ? Μπορεί κάποιος μόνος του ? Θα χρειαστεί βοήθεια κάποιου ? Φεύγει εύκολα ?

Μπαίνουν στο χέρι συνήθως μεταξύ καρπού και αγκώνα (έχει μπει και σε πόδι ποδηλάτισσας) σε σημείο που να είναι σχετικά γυμνό από τρίχωμα για καλύτερη εφαρμογή και ανάγνωση. Εφαρμόζεται όπως τα παιδικά, με νερό πού εύκολα και κρατάει 2-3 μέρες. Φεύγει εύκολα με νερό και σαπούνι και ελαφρύ τρίψιμο.

Τι ζητά συνήθως ο αθλητής ? Να έχει περάσματα ας πούμε ? Σημεία τροφοδοσίας ? Υψομετρικές ?

Αυτό που ζητούνε είναι απόσταση, υψομετρικά, τροφοδοσία, σημεία ελέγχου και χρονικά όρια. Από κει και πέρα ανάλογα με τον αθλητή/αθλήτρια του προτείνω και άλλα στοιχεία τα οποία θα είναι μοναδικά και θα κάνουν το τατουάζ ιδιαίτερο σε σχέση πάντα με τον αγώνα (πχ δύσκολα σημεία, σημεία για φωτογράφιση κλπ.)

Έχεις την δυνατότητα να παράξεις κομμάτια ας πούμε για έναν αγώνα 150 ατόμων. Έρχεται δλδ ένας διοργανωτής και σου λέει , θέλω τόσα κομμάτια, black/white , με αυτά τα δεδομένα. Σίγουρα η τιμή θα αλλάξει, αλλά και ο αγώνας θα αποκτήσει ένα αναμνηστικό, μιας χρήσης, αλλά όμορφο. Υπάρχει η δυνατότητα ?

Φυσικά, υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Με τον κατάλληλο προγραμματισμό όλα γίνονται.

Προφανώς κάνεις και άλλου τύπου τέτοια τατουάζ. Αρκεί να σου στείλει κάποιος την φωτό ή το γράφημα, σωστά ?

Κάθε περίπτωση μπορεί να γίνει μία ωραία εμπειρία για μένα και ένα ωραίο τατουάζ για τον χρήστη. Έχω δημιουργήσει αρκετά τατουάζ για αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας, όπου αποτυπώνεται περισσότερο το πνεύμα και ο σκοπός του αγώνα και λιγότερο τεχνικά στοιχεία.

Τέλος , είσαι κι εσύ ερασιτέχνης δρομέας και κολυμβητής. Θα μείνω στο δρομέας για εσένα και την ομάδα σας τον Σ.Δ.Υ. Θεσσαλονίκης. Σήμερα μας έστειλαν το Δελτίο Τύπου του 1ου Virtual Μαραθωνίου της Ρόδου και εκεί θέλω εσένα και την ομάδα σου και ως υποστηρικτές/δρομείς να διαλέξετε απόσταση και να μας τιμήσετε.

Από την μεριά μου θα συμμετάσχω. Ακόμη δεν ξέρω σε ποια απόσταση, αλλά σίγουρα σε κάποια από αυτές που προκηρύχθηκαν, αφού είναι virtual και μπορεί να γίνει στο μέρος μου. Το τατουάζ του αγώνα θα είναι ιδιαίτερο αφού η διαδρομή κάθε δρομέα θα είναι ξεχωριστή, αλλά θα αποτυπώνει την ουσία της διοργάνωσης.

Άσχετα με το τι θα κάνει ο καθένας μας, εγώ κατάφερα και έκανα τον Virtual Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης στις αρχές Ιανουαρίου. Πάμε για Ρόδο τώρα. Όλοι μαζί. οκ ?

Σίγουρα, όσοι περισσότεροι, τόσο το καλύτερο, ιδιαίτερα στις μέρες μας.

Οι φίλοι που θα διαβάσουν το άρθρο, μπορούν να βρουν το Άγγελο και να επικοινωνήσουν μαζί του, στον λογαριασμό του στο fb, πατώντας ΕΔΩ.

Εμείς να τον ευχαριστήσουμε και σίγουρα θα έρθει η ώρα που θα κάνουμε χρήση της τεχνικής του.

Ακολουθήστε μας μας εμάς στα δικά μας Social. InstagramYoutube

Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο του Άγγελου και μας τις έστειλε για το άρθρο.