Ένα “κομάντο” μου μας έκανε περήφανους.

Από τις 8 έως τις 14 Μαίου 2023, ο Υπολοχαγός (ΠΖ) Μαρίφογλου Δημοσθένης, συμμετείχε στον 6ήμερο αγώνα που πραγματοποι΄ήθηκε στην Ανατολική Ακτή των Η.Π.Α., στην Augusta του New Jersey, με πλήρωμα υποστήριξης τον Αντισυνταγματάρχη (ΠΖ) Ανυφαντή Σωτήριο.

Ο αγώνας διεξήχθη σε ένα ράντσο, σε πιστοποιημένη διαδρομή από την Αμερικάνικη ομοσπονδία στίβου , ενός (1) μιλίου και θετικής υψομετρικής 9 μέτρων ανά κύκλο.

Ο Μαρίφογλου στα 426 μίλα/686 χιλμ που έτρεξε, συμπλήρωσε 3.400μ θετικής υψομετρικής και ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια που προκύπτουν σε έναν τέτοιο πολυήμερο αγώνα, καέκτησε την 1η θέση.

Στον τερματισμό του, ύψωσε την σημαία της ΔΕΠ (Special Warfare Command) , μαζί με την Ελληνική σημαία και την σημαία Γ.Ε.ΕΘ.Α. που είχαν παραληφθεί από το γραφείο του Α.Γ.Ε.ΕΘ.Α.

Η επιτυχία αυτή , δεν θα ήταν δυνατή, χωρίς την υποστήριξη του Αντισυνταγματάρχη Ανυφαντή Σωτήρη. Ως πλήρωμα υποστήριξης του Μαρίφογλου, έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν σε προηγούμενους αγώνες και έχουν μάθει πλέον να λειτουργούν αυτοματοποιημένα, σε πολλά θέματα κρίσιμης σημασίας σε αγώνες άνω των 24 ωρών.

Όπως μας είπαν και εκτός της κεφαλαιώδους σημασίας κατάκτησης της 1ης θέσης σε έναν αγώνα 6 ημερών εντός των Η.Π.Α., τεράστια ήταν και η χαρά της ομογένειας της Αστόριας, όπου διέμεναν τα δύο στελέχη, πριν και μετά την διεξαγω΄γή του αγώνα (μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του αθλητή και την επιστροφή στην Ελλάδα).

η ώρα του τερματισμού